Suriye sınırında obüsler ve ortalık toz, duman

Kobani’nin hemen karşısındaki Mürşitpınar’ın tepelerine silahlı kuvvetler obüsler yerleştirdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da bugün sınırdaydı. Bölgeden Türkiye’ye sığınmacıların göçü de devam ederken yaşanan kum fırtınası zor anlar yaşattı.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 22:33
Abone Ol google-news

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarının ardından Kobanililerin Suruç’e göçü sürüyor. Sınırdan geçenlerin sayısı, son resmi açıklamada 138 bin olarak bildirilmişti. Dün de gerçekleşen yaklaşık 3 bin kişiyle birlikte sayı biraz daha arttı. Mürşitpınar’da Türkiye’ye geçmek için bekleyenler arasındaki 3 çocuk mayın tarlasına girince yaşanan patlamada ağır yaralandı.

Kobani’den kaçan ailelerini Türkiye’ye getiren gençler, sınırdan geri gidip, savaşa katılıyor. Kimlik belgesi bulunan gençler, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geri dönerken, kimi gençler ise kaçak yollardan sınırı aşarak ülkelerine gidiyor. Bu gençler askere yakalanmamak için ağaçların arasından, mayın tarlalarının etrafından geçip gidiyor.

Kobani’den 3 gün önce gelip ailesini Suruç’a bırakan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in yeğeni 17 yaşındaki Berzo Hüseyin, Kobani’ye geri dönmek istediği sırada polis tarafından dövüldüğünü belirtti.

HDP’liler sınırda Suruç ilçe merkezinden sınıra düzenlenen yürüyüşün ardından ise dün HDP milletvekilleri sınırda nöbet eylemi başlattı. HDP Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da sınırdaki eyleme katıldı. Nöbet etkinliği, bölge kentlerini de hareketlendirdi.

Bölgenin bir çok noktasından, Suruç’taki eyleme katılmak üzere araçlarla yola çıkıldı. CHP heyeti Suruç’ta CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, milletvekili Veli Ağababa, Nurettin Demir, Mehmet Şeker, Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün ve Parti Meclisi Üyesi Şenal Saruhan’ın da aralarında bulunduğu bir heyet Suruç’ta temaslarda bulundu. Suruç CHP heyeti ilçeden ayrılırken Tanal ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın içinde bulunduğu aracın üzerine akrebin sürülmesi çevredeki yurttaşların da tepkisine neden oldu. Polisin çarpmadan sonra durmadan devam etmesine tepki gösteren Tanal, bir süre akrebin peşinde koştu.

 

Obüsler sınırda

Obüsler sınırda Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki hakim tepelere uzun menzilli obüsler yerleştirildi. Sınır hattında güvenlik önlemlerini artıran Türkiye’nin sınır hattı boyunca zırhlı tank ve hafif araçlarla devriye sayısını da artırdığı görüldü. Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Suruç’ta incelemelerde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler