HSYK için bakanlıktan seferberlik emri

Hükümetin HSYK seçim takviminin başladığı 26 Ağustos’ta resmen seferberlik ilan ettiği ortaya çıktı. Adalet Bakanı Bozdağ’ın onayıyla bakanlıktaki personelden yargı teşkilatının tümünü ziyaret etmesi istendi. Resmi yazıda, çalışmanın yargı reformu stratejisini hazırlamak için yapıldığı belirtildi. Ancak bu kılıf olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 22:50
Abone Ol google-news

Hükümet, HSYK seçimlerinin Yargıtay ayağını kaybederken Adalet Bakanlığı’nın, 12 Ekim’de adli ve idari yargıdan yapılacak HSYK seçim takviminin başladığı 26 Ağustos’ta resmen seferberlik ilan ettiği ortaya çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla bakanlıktaki tüm personelin, seçim süreci olan eylül-ekim aylarında yargı teşkilatının bütününü kapsayacak şekilde çalışma ziyaretleri yapması kararlaştırıldı. Resmi yazıda, ziyaretlerin Avrupa Birliği’ne üyelik müzakereleri kapsamında yeni yargı reformu stratejisi hazırlamak için yapıldığı belirtildi. Ancak ziyaretlerin eylül-ekimi kapsaması seçimlere yönelik kılıf olarak yorumlandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), adli ve idari yargıdan seçilecek 10 asil, 6 yedek üyelik için seçim takvimini 26 Ağustos’ta açıklamış ve adaylık başvurularının bu tarih itibarıyla başladığını bildirmişti. Ancak aynı tarihte çalışma ziyaretli konulu bir yazıya imza atan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlıkta seferberlik ilan etmiş. Söz konusu yazıda özetle, “2014 yılının sonuna kadar Adalet Bakanlığı’nın yeni stratejik planı (2015-2019) ile Avrupa Birliği’ne üyelik müzakereleri kapsamında yargı alanında yapılacakların rotasını belirleyen yargı reformu stratejisinin hazırlık çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Belirlenen politika belgelerine ilişkin durum analizi yapılması, yürütülen yargı reformu çalışmalarının uygulamadaki etkilerinin yargı teşkilatı ile birlikte değerlendirilmesi ve daha etkin bir yargı sistemine ulaşılması için yeni politikalar üretilmesi amacıyla eylül ve ekim ayları içerisinde bakanlığımızca yargı teşkilatının bütününü kapsayan çalışma ziyaretleri planlanmaktadır” denildi.

 

Adliye adliye geziyorlar

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek tarafından Bakan Bozdağ’a sunulan yazıda, çalışma ziyaretlerine bakanlığın tüm birimlerinden katılım sağlanacağı belirtildi. Ancak çalışmaların HSYK seçim takvimi olan eylül ve ekim aylarını kapsaması şüphe uyandırdı. Yargı kulislerinde bu durum “bakanlık, tüm personelini taşraya göndererek hâkim ve savcıları yakın markaja aldı” şeklinde yorumlandı. Alınan bilgiye göre de şu an bakanlık bürokratları adliye adliye gezerek “çalışma ziyareti” adı altında “seçim çalışması” yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler