Selçuk Kozağaçlı: Sesimiz duyuluyorsa açlığa katlanmak kolay

Ankara Barosu avukatlarının ziyaret ettiği Kozağaçlı, yargılandıkları davanın gerçek bir yargılama olmadığını belirterek buna dikkat çekmek için açlık grevinde olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 22:34
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1221636,1228699>

Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu ile Avukat Hakları Merkezi’nden bir heyet hafta sonunda Silivri ve Tekirdağ cezaevlerinde DHKP/C üyeliği iddiasıyla tutuklanan ve açlık grevinde olan avukatlarla görüştü. Tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı, “Sesimizin duyulduğunu bildikten sonra, açlığa katlanmak kolay” dedi.

Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu’ndan avukatlar Sercan Aran, Fatih Gökçe, Yıldıray Çıvgın ve Ercan İpekçi ile Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden avukatlar Anıl Arman Akkuş, Ömer Faruk Yazmacı, Nihat Cankoçak, Berna Yanar, Berşan Kayıkçı ve Erkan Çiftçi DHKP/C üyeliği iddiasıyla tutuklanan ve açlık grevinde olan avukatlarla görüştü. Silivri 9 Nolu Cezaevi’ndeki görüşme sırasında avukat Selçuk Kozağaçlı, haksızlıklara karşı seslerinin duyulması için direndiklerini belirtti. Açlık grevinin 13. gününde olan Kozağaçlı, seslerinin duyulacağını bildiklerini ifade ederek, “Sesimizin duyulması için mücadele eden, bizlerle dayanışma içerisinde olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Haklarında yürütülen yargılamanın gerçek anlamda bir yargılama olmadığını, o yüzden de “açlık grevine başlamak yerine neden mahkeme kararının beklenmediği” şeklindeki bir sorunun yerinde olmadığını kaydeden Kozağaçlı, “Bu şekilde muamele edilmeyi kabul etmiyoruz. Türkiye’de yargı düzeni yok. Buna dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Adalete olan açlık
Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde açlık grevinde olan diğer tutuklu avukat Behiç Aşçı, “Bizim açlık grevimiz, tarihsel olarak adalete olan açlığımızdır. Binlerce yıldır halklar açlık çekiyor” diye konuştu. Yaşanan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan avukat Behiç Aşçı, “Bu nedenle de direnme hakkımızı kullanmaya karar verdik. Öncelikle adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeyiz. Bu hakkımızı nasıl ve ne şekilde kullanacağımıza bizler karar veririz. Direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Ne olmuştu?
Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu çalışanı 17 avukat, 12 Eylül 2017 tarihinde DHKP/C üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı. Bir yıl sonra 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan ilk duruşmalarında tahliye edilen avukatlardan 6’sı tahliye kararının üzerinden 24 saat geçmeden savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanmıştı. Avukat Ahmet Mandacı ise daha sonra ev hapsi ile tahliye edilmişti. Halen ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında yer aldığı avukatların tutukluluğu devam ediyor. 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde açlık grevine başlayan tutuklu avukatlar, 18 Mart 2019 tarihinde yapılacak duruşmaya kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler