Eren Erdem “Adalet Orucu”na ara verdi

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 9 gündür “Adalet Orucu” tutan CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ziyaretenin ardından eylemini sonlandırdı.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 15:05
Abone Ol google-news

<video:1225702>

Muharrem İnce, Özcan Özel, Mehmet Ali Çelebi ve Ali Mahir Başarır’dan oluşan CHP heyeti Eren Erdem ile cezaevinde görüştü. Ziyaretin ardından açıklama yapan Muharrem İnce, Eren Erdem’in açlık grevine ara verdiğini söyleyerek, “Eren Erdem arkadaşımız, 222 gündür burada gizli tanık palavralarıyla tecrit edilmiş durumda. Hepimiz ayrı ayrı görüştük. Kararlı bir direnişi var. Bütün herkesin cezaevinde yan yana olduğunu yalnızca kendisinin tek olduğunu söyledi. Bu konuda ciddi şikayeti var. Konuya ilişkin az önce Adalet Bakanı ile görüştüm. Bunu kendisine ilettim. Bakan da konuyu inceleteceğini söyledi” dedi.

<haber-dikey:1232277>

Eren Erdem’in eylemine ara verdiğini kaydeden İnce, “Eren Erdem’e onunla milletvekilliği yapmış bir ağabeyi olarak çocuğunu düşünerek bunu yapmamasını söyledim. Çok direndi ama sonunda kabul etti. Ara verdiğini söyledi. Açlık grevini an itibariyle bıraktı. Tabii ki Perşembe gününü çok önemsiyor. Daha önce tahliye kararı veren aynı heyet Perşembe günü tutukluluğunu yeniden değerlendirecek. Ek bir delil yok ortada. Olmadığı İçin Perşembe gününden umutluyuz tahliye olacağına dair” diye konuştu.

‘Yakında darphaneyi de ister’

Erdem’in kendisine destek olan herkese selamlarını ilettiğini aktaran Muharrem İnce şöyle konuştu: “Anayasa mahkemesine AKP’li milletvekillerinin atandığı bir dönemden geçiyoruz. Yani önceden Türkiye’de yargısız infaz vardı şimdi yargı yoluyla infaz var. Erdoğan’ın ‘tutuklayın’ dedikleri tutuklanıyor. Trump ve Merkel’in ‘bırakın’ dedikleri bırakılıyor. Yargının hali bu. Partili Cumhurbaşkanından sonda partili bir yargıyla hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye’de maalesef hak arama yolları kapalı. Yargı talimatla hareket eden durumda. Bunlar hepimizin gözünün önünde oluyor. Türkiye bunları aşacak. Türkiye’nin bu kadar sorunu varken Cumhurbaşkanı gözünü yine İş Bankasına dikmiş. Yani Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Halk Bankası yetmedi iş bankasını da istiyor. Yakında tahmin ederim darphaneyi de isteyecek. Sıcak sıcak olsun diye.”

‘Perşembe günü karar verecek’

Eren Erdem’in Avukatı Onur Cingil de Erdem’in yaptığı eyleme ara verdiğini aktararak, “Bugün Eren Erdem’in eylemini bırakmasında saygı duyduğu milletvekillerimiz etkili oldu. Ailesi ve çocuklarını anlatarak bir rica bulundular. Kendisi de ara verdi. Bizim için iki milat var biri Perşembe günü olacak olan tutukluluk incelemesi diğeri de tutukluluk durumundaki tecrit koşulları. Şu an kendisi tecritte tutuluyor. 7 adımlık bir yerde kalıyor. Yanındaki hücrelere kimseyi koymuyorlar. Bu şartlar altında 9 gündür açlık grevindeydi. Umuyoruz ki perşembe günü tahliye alacağız. Ona göre devam etmeyi düşünecek” ifadelerini kullandı.

<video:1232475>

KILIÇDAROĞLU: CHP'NİN SANA İHTİYACI VAR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında Erdem'e açlık grevini bırakma çağrısı yapmıştı. "Adalet orucunu bırak sevgili Eren Erdem" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

Eren Erdem haksız hukuksuz bir şekilde 222 gündür tek kişilik hücrede kalıyor. Adalet orucu tutuyor. PM olarak karar aldık, adalet orucunu bırak sevgili Eren Erdem. Çünkü Türkiye'nin de CHP'nin de sana ihtiyacı var. Osman Kavala 462 gündür yatıyor. Nedenini de bilen yok. 

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Silivri Cezaevi yönetimi, Eren Erdem hakkında açlık grevi yaptığı için soruşturma başlatmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler