Suruç Katliamı: 7 tanık polisin talimatla alınan ifadeleri dava dosyasında

Suruç Asliye Ceza Mahkemesi, ilçede 33 kişinin ölümüne, 104 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısına ilişkin davada, Ankara Garı önündeki terör saldırısının da zanlısının aynı kişi olması nedeniyle Ankara'da hayatını kaybedenlerin yakınlarının davaya katılım talebini kabul etti. Suruç davası tanığı olan 7 polisin ise talimatla alınan ifadeleri dava dosyasına girdi.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 19:12
Abone Ol google-news

 

Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü üçüncü duruşmasına terör örgütü FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ali Koçak ile Ahmet Oğuz Davarcı katılmadı. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin aileleri adına ise avukat Kader Tonç hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, 25 Eylül’de görülen son duruşmada alınan ara karar doğrultusunda emniyet görevlileri Rüştü Yılmaz, Abdurrahim Özdemir, Oykun İlgün, Tanju Gündüz, Cüneyt Şanlı, Süleyman Küçükkaya ve Mehmet Yapalıal’ın tanık sıfatıyla talimatla ifadelerinin alındığını bildirdi. 

Tanıkların tamamının, olayda ihmal olmadığını, olaya ilişkin MOBESE kayıtlarını gerekli yerlere ilettiklerini söylediği kaydedilen duruşmada bazı tanık polislerin de patlama sırasında evlerinde olduklarını bildirdikleri kaydedildi. Avukat Kader Tonç, talimatla ifadeleri alınan 7 tanık polisin mahkeme huzurunda dinlenilmesini ve ifadelerinde bahsettikleri kamera kayıtlarının dosyaya konulmasını talep etti. Avukat Tonç, sanıklardan Ahmet Oğuz Davarcı'nın ifadesinde yer alan 19 ve 20 Temmuz 2015 tarihli telsiz konuşmalarının dökümünün yapılıp, dosyaya konulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının davaya katılım isteğini kabul ederek, diğer taleplerin bir sonraki duruşmada değerlendirilmesini kararlaştırdı. 

Mahkeme heyeti, avukat Kader Tonç'un taleplerinin bir sonraki duruşmada değerlendirileceğini belirterek, duruşmayı 12 Temmuz 2019 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Kobani'ye yardım götürmek için farklı şehirlerden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi'nde bir basın açıklaması yapmak istemiş,  Aacak bu sırada, IŞİD üyesi canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişti. Patlamada 33 kişi yaşamını yitirirken, 104 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından o dönemde Suruç Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki terörle mücadele ve asayiş birimlerinden sorumlu olan polis memurları Ali Koçak ve Ahmet Oğuz Davarcı hakkında 'görevi ihmal' suçundan dava açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler