Cenaze izni Emniyet’e takıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Silivri Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Şahin Keskin’e dedesi Rıza Keskin’in cenazesine katılması için verdiği izin Emniyet’e takıldı. Emniyet, “provokasyona ve örgüt propagandasına dönüşeceği” iddiasıyla izin verilmemesini isteyince Şahin Keskin cenazeye katılamadı.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 22:52
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Şahin Keskin’in dedesi Rıza Keskin 21 Ocak günü hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hükümlü Keskin’in de cenaze törenine katılması için 5 saatlik bir izin verdi. İstanbul Valiliği, Keskin’in cenazeye gidebilmesi için gerekli güvenlik önlemlerin alınıp alınamayacağına ilişkin, Silivri Cezaevi Tabur Komutanlığı ve Sultangazi Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı. Emniyet ise verdiği cevap yazında Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenecek cenaze törenine izin verilmemesini istedi. Yazıda şunlar kaydedildi: “Güvenlik tedbirlerinin tarafımızca yeterli derecede alınabileceği fakat taziye ziyaretinin DHKP/C terör örgütüne müzahir legal ve illegal gruplar tarafından provokasyona ve örgüt propagandasına dönüştürüleceği değerlendirildiğinden önleyici tedbirler gereği cenazeye katılmasının uygun olmayacağı...” 

Keskin’in avukatı Barzan Demirhan, müvekkilinin dedesinin cenazesine katılma talebinin soyut bir güvenlik gerekçesiyle reddedildiğine dikkat çekerek “Cemevinden kaldırılan bir cenazenin tehdit oluşturduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iznine rağmen müvekkilimin dedesinin Gazi Mahallesi’ndeki cemevinden kaldırılan cenazesine katılamaması büyük bir çelişki” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler