Kartal'da 7 katlı bina çöktü: 2 ölü, 1'i ağır 7 yaralı

İstanbul Kartal'da Orhantepe mahallesi, Bankalar caddesinde 7 katlı bina çöktü. 14 dairede kayıtlara göre 43 kişinin ikamet ettiği açıklandı. Çökmeyle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2 kişinin hayatını kaybettiğini 1'i ağır 7 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı. Yerlikaya, 9 yaşında bir çocuğun da enkaz altında olduğunu söyledi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 16:15
Kartal'da 7 katlı bina çöktü: 2 ölü, 1'i ağır 7 yaralı
Abone Ol google-news

<video:1234710>

 

İstanbul Kartal'da 7 katlı bina çöktü. Binanın enkazında yurttaşların olduğu bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde gelen bir yurttaşın ise belediyeye çok defa binanın çürük olduğu ihbarını yaptığı buna rağmen gerekli tedbirin alınmadığını söylediği görüldü.

2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ''9 yaşındaki çocuk enkaz altında, görüşüyoruz. Enkaz altından kurtaracağız. 1'i ağır 7 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı'' açıklamasında bulundu.

<haber-dikey:1234678>

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstanbul Valiliği, enkaz altından kurtarılan ve hastanede tedavi altına alınan 7 kişinin kimliğini açıkladı

Yaralıların isimleri ve genel durumlarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

1- Hilal Tuana Alemdar, 13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi

2- Halil İbrahim Alemdar, 23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi (Kartal EAH)

3- Adem Alemdar 47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH

4- Safiye Alemdar 44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH

5- Adile Oral 77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

6- Nazan Tekgöz 37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

7- Güler Yılmaz 56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

YILDIRIM: 4 KİŞİYLE TEMAS KURULMUŞ

TBMM Başkanı ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım olay yerine gelerek açıklamada bulundu. Yıldırım enkaz altındaki 4 kişiyle temas kurulduğunu açıkladı.

Yıldırım, "Şu ana kadar 6 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, hastanelerde tedavi ediliyor. Durumları iyi. İki vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda." dedi.

Yıldırım, çökme olayına ilişkin ise, "Muhtemel ki bitişik bina da bu çökme esnasında zarar görmüş olabilir, tedbiren oradaki vatandaşlarımız boşaltılıp daha emniyetli bir yere getirilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞALTILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamayla Kartal'da çöken binaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Açıklamada, "Adli Yargı sınırlarında olan Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 7 katlı binanın çöktüğünün öğrenilmesi üzerine; derhal soruşturma başlatılarak, Başsavcılığımızca bir Cumhuriyet Başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek olay yerine intikal etmiş olup, olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yürütülmektedir." denildi.

<haber-dikey:1234966>

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ'DEN AÇIKLAMA

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz olaya ilişkin, 'Bina 1997 yılında ruhsat almış burayla ilgili herhangi bir yıkım kararı yok. Yanındaki bina yıkım kararı almış ve yıkılmış. Bu binanın imar affını göremiyoruz. Bakanlık görebilir. Bir müracat yok. Binada 43 kişinin ikamet ettiği bilgisi var bizde. Binayla ilgili yurttaşlarımızın söylediğine göre bir patlama durumu var. O sırada bir toplantı halindeydik.' ifadelerini kullandı.


<haber-dikey:11234559,1234618,1234706,1234726>


Öte yandan 7 katlı apartmanın 14 daireden oluştuğu tamamının dolu olduğu bilgisi verildi. Binanın altında ise dükkanlar bulunuyordu.  Çökme sırasında yoldan geçenlerin de olduğu görgü tanıklarınca aktarıldı. 

<haber-yatay:1234477>

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir." denildi.

Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, 7 katlı binada 14 daire olduğunu, yaklaşık 27-30 kişinin binada yaşadığını söyledi.

Dağ, binada oturanların yakınlara göre enkaz altına 15 civarında kişinini bulunduğunu ifade ederek, altta bulunan konfeksiyon atölyenin ise boş olduğunu dile getirdi.

VALİ: 3  KAT KAÇAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  "Arama kurtarma çalışması çok önemli bir iş. Sessiz ortamı olması lazım. Vatandaşlarımızdan yardımcı olmasını polise zabıtalarımıza yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Arama kurturma çalışmaları tamamlanan kadar bu çalışma kesintisiz sürecek. En büyük temmenimiz enkazın altındaki vatandaşları sağ salim çıkarmak. Buranın 5 kat ruhsatlı 3 kat ruhsatsız kaçak yapılmış. Çökmenin nedenini araştırıyoruz. Ama odağımız kurtarma çalışması. Enkazın altındakiler için çeşitli rakamlar var bunu söylemek doğru değil. İşletme ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi de var. Dakikakalr, saniyeler bizim için çok önemli. Onlara ulaşmak için bu alanı güvenli arama kurtarma hattı haline getirmek gerek. Patlama iddialarına ilişkin bizi müsade edin en doğru bilgiyi verelim.",

 VALİLİKTEN 'KONAKLAMA HİZMETİ' AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada yıkılan ve tahliye edilen binalardaki vatandaşlara yönelik konaklama hizmeti sunulacağı belirtildi. Valiliği açıklaması şu şekilde:

''Yan komşu binada ikamet eden vatandaşlarımız güvenlik nedeniyle tahliye edilmiştir. Yıkılan bina ve tahliye edilen binadaki vatandaşlarımız Valiliğimizce DSİ Dragos Misafirhanesinde konaklama hizmeti sunulmak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. İhtiyaç halinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca ilaveten konaklama imkanı sunulacaktır.

Olay nedeniyle konaklama ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızın İmam Hatip Ortaokulunda bulunan kriz Merkezimize müracaat etmelerini bekliyoruz.''

YAYIN YASAĞI GELDİ

T.C. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile Kartal'da çöken binaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler