Skandal karar: Tahliye edildi

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın başkentte bir rezidansta Ayşe Atasayar’ı öldüren Murat Akar’a “kasten öldürme” suçundan verilen 25 yıllık hapis cezasını bozmasının üzerinden davayı yeniden görüştü. Yargıtay’ın bozma kararına uyan mahkeme, sanığa “Kasten yaralama sonucunda ölüme neden olma” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, bununla da yetinmeyerek 3 yıldır tutuklu olan sanığı tahliye etti.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 23:29
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1229753>

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, adı Fatih Projesi yolsuzluğuna da karışan Murat Akar’ın Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Ayşe Atasayar’ı dövdükten sonra 2 gün hastaneye götürmeden ölümünü bekleyerek işlediği cinayete ilişkin davada Akar hakkında “kasten öldürme” suçundan verilen 25 yıl hapis cezasını, sanık lehinde bozdu. Yargıtay, sanığın, cezasını neredeyse yarı yarıya indirecek olan “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan hüküm kurulmasını istedi. 

Bozma kararı üzerine dün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada Atasayar ailesinin avukatı, mağdurun çok yoğun şiddete uğradığını, vücudunda 66 yara olduğunu, kafasına sert cisimli vurulduğunu ve sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğini kaydetti.

Ancak mahkeme, Yargıtay’ın bozmasına uyarak sanığa daha önce “kasten öldürme”den verilen 25 yıl hapis cezasını geri çekerek, “yaralama sonucunda ölüme neden olma” suçundan 12 yıl hapis cezasına hükmetti. 3 yıldır tutuklu olan sanığın tahliyesine de karar verildi. Tahliye gerekçesi olarak mahkeme, “Temyiz incelemesi uzun sürerse, sanık açısından tazminat gerektiren bir durum olabilir. Bu da devletin tazminat yükümlülüğü altına girmesine neden olur” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler