İhraç edilen kamu emekçileri..."200 olmadı 100 verelim"

KHK ile ihraç edildikleri için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi yapan kamu emekçisi Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat hakkında meydana 100 metreden fazla yaklaşmama yasağı getirildi.

Yayınlanma: 07.02.2019 - 22:52
Abone Ol google-news

Tanrıverdi ve Polat, “Direnişimizin 98. haftasında yine alan yasağı aldık. Daha önce 200 metre alana yaklaşmama yasağı alıp beraat etmiştik. Bugünkü savcı ve hâkimin kararıyla daha önce tutuklanmış 10 gün hapis yatmış ve beraat etmiştik. Bugün ayrıca bir ay önceki eylemden kovuşturmaya yer yoktur kararı aldık. Bu bir hukuk skandalıdır. Aynı eylemlerden 3 tane beraat kararımız var” dediler.
‘Kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme, bunlara katılma’ suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınıp nöbetçi mahkeme Bakırköy 2.Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat ifade verdi. Tanrıverdi, “98 haftadır devam eden bir direniş, işimizi geri alacağız diyoruz. Haksız bir şekilde işten atılmış öğretmenleriz. Yarım saatlik bir oturma eylemi nedeniyle alana girme yasağı verildi ancak biz alana girmeye devam ettik. Yasadışı bir karar verilmiştir. Birkaç haftadır savcılık bizi doğrudan bırakıyor ancak bu hafta sevk etti” dedi. Selvi Polat ise KHK ile ihraç edildiğinden bu yana meydanda direndiğini dile getirerek “Hiçbir yargı yolu bize açık değil. Yargı yolunun açılmasını ve görevimize dönmek istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler