Uçaktan sonra otobüs hediyesi

Tank Palet fabrikasının ihalesiz verildiği Katar ortaklı BMC firması Saray'a otobüs armağan etti.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 14:17
Abone Ol google-news

Tank Palet Fabrikası'nın ihalesiz bir şekilde işletmesini devralan Katar ortaklı BMC firması Saray'a otobüs hediye etti! Başta Harp-İş Sendikası ve CHP olmak üzere muhalefetin ısrarla karşı çıktığı özelleştirme bir kışlanın özelleştirilmesi ile eş tutuluyor.

BMC firması bu tartışmalar sürerken Saray'a otobüs hediye etti. Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan otobüsün özellikleri hakkında BMC Yönetim Kurulu Üyeleri Talip Öztürk ve Taha Yasin Öztürk'ten bilgi aldı. Otobüse ilişkin bilgiler ve otobüsün maliyetiyse açıklanmadı.

Geçtiğimiz günlerde Katar ortaklı BMC firmasının Tank Palet Fabrikası'nın işletme hakkını —yine Katar ortaklığıyla- alması tartışmalara neden olmuştu. Otobüsü hediye eden BMC hisselerinin %25,1’i Öztürk Ailesi’nin; %25’i Ethem Sancak’ın; geriye kalan %49.9’u ise Katar Silahlı Kuvvetlerinin.

KATAR EMİRİ UÇAK HEDİYE ETMİŞTİ

Geçtiğimiz Eylül ayında Katar Emirliği’ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak Cumhurbaşkanlığı'na hediye edilmişti. Uçak Katar tarafından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gönderilerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna dahil edilmişti.

<haber-yatay:1205519,1200399,1085734>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler