AKP küfüre uyarı verdi, eleştireni partiden attı

AKP Hükümeti mecliste Kamer Genç'e ağıza alınmayacak küfürler eden sonrasında da kadın gazetecilere hakaret eden Zeyid Aslan'a uyarı verdi. Ancak parti politikalarını eleştiren İdris Bal'ı Başbakan Erdoğan'ın oluruyla partiden ihraç kararı aldı.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 11:23
Abone Ol google-news

“Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, ‘bunların gerçeği bu’ diyerek kendini uyurken çeken kadın gazetecilere hakaret eden AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan sadece uyarı cezası aldı.

Camaat ile AKP hükümeti arasında yaşanan "Dershane Krizi"nden sonra ise Gezi Parkı ile ilgili rapor yayınlayan ve partisini aldığı kararlar nedeniyle eleştiren Kütahya Milletvekili İdris Bal, Dershane Krizi sonrasında yine hükümete sert eleştirilerde bulunmuştu. Bu çıkıştan sonra Başbakan Erdoğan'ın oluruyla İdris Bal disipline sevk edilmiş ve partiden ihreç kararı alınmıştı.

POLİTİKALARIMIZA UYMUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rusya ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı değerlendirmedi İdris Bal'ın parti politikalarına uymadığını söylemişti. Bu yorumdan sonra sosyal medyada da Zeyid Aslan örneği verilerek "Partinin politikası küfür etmek mi" soruları sorulmuştu.

 "Küfürcü vekil"in cezası belli oldu

Zeyid Aslan'a en hafif ceza istendi

Göstermelik disiplin

Meclis'te taciz gerginliği

AKP'li vekilden şaka gibi savunma!

AKP'li küfürcü vekilden, kadın gazetecilere taciz

Küfre ceza yok

Zeyit Aslan'a disiplin cezası yok

Arınç'tan "Küfürbaz milletvekili" yorumu

AKP'li vekillerden Kamer Genç'e saldırı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler