Kadınlar turnede

Sinop’ta yuttukları sahne tozuyla yaşamları değişen köylü kadınlar şimdi İstanbul seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 23:51
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1111487>

Bektaşağa Köyü Kadınları Destekleme Derneği’nin tiyatro topluluğu, bu hafta İstanbul’un üç ilçesinde yüzlerce seyirciye Tuncer Cücenoğlu’nun Kadın Sığınağı adlı oyununu sergileyecek. Yüzlerce bilet geniş bir dayanışma ağıyla kısa sürede neredeyse tükendi...

Oyunda Güllü karakterini canlandıran Gülay Yavuz, “Aramızda ilk defa İstanbul’a gidecek olan arkadaşımız da var. Günlerdir çalışıyoruz. Bir otobüs tuttuk, 16 kişi gidiyoruz” diyor. Tiyatro sayesinde daha önce hiç aklına gelmeyen bir deneyim yaşadığını anlatan Yavuz, şöyle konuşuyor:
“Sahneye çıktıktan sonra hayatımız, hayata bakış açımız değişti. Kendimize güven geldi. Hiç tanımadığım insanların düğünlerde cenazelerde beni tanımaları, tebrik etmeleri çok güzel. Özellikle eşlerimiz bize çok destek oldu. Ben sabah işlerini yapıp çıkıyorum. Akşam yemekleri genelde ona kalıyor. Zor olabilirdi ama bu tempo çok iyi geldi. Oyundaki arkadaşlarımızla aile gibi olduk. Nerede başımız sıkışsa, bir şeye ihtiyacımız olsa birbirimize destek oluyoruz. Başka kadınlar da bu ekibin bir parçası olmak istiyor. Çevremde çok sayıda kadın biz de oynamak istiyoruz, nasıl katılabiliriz diye soruyor.”

Oyundaki arkadaşlarıyla aile gibi olduklarını anlatan Yavuz, “Nerede başımız sıkışsa, bir şeye ihtiyacımız olsa birbirimize destek oluyoruz. Başka kadınlar da bu ekibin bir parçası olmak istiyor” diye konuşuyor.

Ankara ve Doğu Karadeniz turnesi planlayan kadınlar, yarın saat 20.00’de Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 12 Şubat Salı saat 20.30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ve 13 Şubat’ta saat 20.30’da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler