Cinsel taciz ve tehdit sanığı: 'Şık giyinirim iyi hal indirimi alırım'

Kendisini taciz ettiğini belirterek, Emir Öztürk isimli erkeğin tehdit mesajlarını Twitter’dan paylaşan Bengi Ekin Sarı, yardım çağrısında bulundu. Bengi Ekin Sarı, “Bu şahıs yazdığı mesajlarda bana ‘Ne yapabileceksin, ülkenin ve devletin kadına bakış açısı belli, şık giyinirim her cezadan iyi hal indirimi alırım’ gibi şeyler yazma cesaretinde bulundu" diye konuştu.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 10:41
Abone Ol google-news

Bengi Ekin Sarı adlı genç bir kadın, önceki gün Twitter hesabından Emir Öztürk adlı erkeğin kendisini taciz ettiğini ifade ederek, tehdit mesajlarını paylaştı ve yardım çağrısı yaptı. Kendisini yaklaşık 1 yıldır taciz eden erkek tarafından tehdit mesajları aldığını belirten Sarı, “Günlerdir aileme ve bana atılan mesajlarla tehdit ediliyorum. Can güvenliğim yok, sesimi duyun” dedi. Konuyla ilgili defalarca kez yargı yoluna gittiğini ancak bir sonuç alamadığını da vurgulayan Sarı, “Hukuki süreç yavaş, koruma kararları etkisiz” diyerek yardım çağrısında bulundu. Emir Öztürk ise Sarı’nın Twitter paylaşımlarına da tehdit içerikli cevaplar yazmayı sürdürdü. Bunun üzerine Sarı, son olarak “Korkmuyorum” yazdı. Sarı’ya binlerce destek tweeti geldi.

<haber-yatay:1239867>

‘TEDAVİ GÖRÜYORUM’ BAHANESİ

Öztürk ise Twitter’dan, “Travmatik boyutta takıntı ve dürtüselliğini kontrol edememe rahatsızlığıyla tanılandım. Halen psikolojik tedavi görüyorum” ifadelerini kullandı.

BirGün’den Meral Danyıldız'a konuşan Bengi Ekin Sarı, şunları söyledi: “Okulda bir başka kadın öğretmen sürekli evinin etrafında bu öğrenciyi gördüğünü söylüyordu. Daha sonra bu öğrenci, öğretmene çeşitli mesajlar atmaya başladı. Kadın öğretmen hiçbir şekilde cevap vermedi. Ben bu öğretmenle çok yakın arkadaş olduğum için, daha sonra bana da mesajlar atmaya başladı. Şunu da belirtmeliyim ki bu şahısla ilgili ilk davamızın duruşması temmuz ayında görüldü. O duruşma gününe kadar topladığımız diğer kanıtların olduğu dosya ilk dava ile birleştirilmedi. Ama duruşma salonunda hakimin sürekli olarak tanığın özürlerini kabul etmemi istemesi ürkütücü ve üzücüydü.”

Sarı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu şahıs yazdığı mesajlarda bana ‘Ne yapabileceksin, ülkenin ve devletin kadına bakış açısı belli, şık giyinirim her cezadan iyi hal indirimi alırım’ gibi şeyler yazma cesaretinde bulundu. Evet, ben korkmuyorum. Kız kardeşlerimin hiçbirinin de korkmamasını istiyorum. Bu eril zihniyetin cüretini, vurdumduymazlığını, cesaretini nereden aldığını hepimiz iyi biliyoruz. Biz birbirimize destek olacağız, sadece benim davamda değil bu ve benzeri her davada mahkeme salonlarının kapısını zorlayacağız. Bana ne diyecekler mesela? ‘O saatte sınıfınızda ne işiniz vardı ve niye ders anlatıyordunuz bu erkeğe’ diye mi soracaklar?”

NE BİR TUTUKLAMA NE BİR TEDBİR

Sarı’nın Avukatı Kerem Donat ise Öztürk hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttıkları söyledi. Avukat, Öztürk’ün bu karara uymadığını, savcılığın ise yaptıkları ‘ihlal’ başvurusuna sessiz kaldığına dikkat çekti. Donat, şunları söyledi: “Bakırköy 24.Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk davada, ‘çok pişman olduğunu bir daha yapmayacağını’ söylese de adliye çıkışında Bengi Hanım’a ve yanındakilere saldırdı. Bir şikayette daha bulunduk. Cinsel saldırı boyutlarına ulaşan tacizler ve cinsel organını içeren mesajlar attı. Uzaklaştırma talep ettik. Ne bir tutuklanma ne bir tedbir uygulanmadı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler