HDP’den kadın seçim beyannamesi: ‘Kadınlarla birlikte’

HDP’nin kadın seçim beyannamesi yerel seçimlerde gösterilen kadın başkan adayları ve Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla Diyarbakır’da düzenlenen programda açıklandı. HDP Kadın Meclisi’nin yerel seçimlerde kullanacağı slogan ise “Kadınlarla birlikte” olarak belirlendi.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 21:58
Abone Ol google-news

Beyannamede yer alan maddeler özetle şöyle: “Özgür Kadın Kooperatifleri kurulacak, her yıl ‘Dikili Bir Ağacın Yoksa Sen De Yoksun’ sloganıyla mevsimlerine göre düzenlenen fidan dikim kampanyalarını yapılacak. Yerel tohumların korunması için ‘Yerel Tohum Evleri’ kurulacak. ‘Doğduğum yerde doymak istiyorum’ projesi geliştirilerek mevsimlik göç önlenecek. Belediyelere bağlı otobüslerde Kadın Kartı uygulaması başlatılacak. Belediyelerde madde bağımlılığı ile mücadele birimleri oluşturulacak. Yerel yönetimlerin hizmet ve politikalarının tümü engelli kadınların talep ve ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenecek. Belediyelerde, şiddete karşı çokdilli ‘Alo Şiddet’ hatları açılmaya devam edilecek.”

Taksim’de yürüyüş
HDP, yarın Taksim Meydanı’ndan başlayıp Galatasaray Meydanı’nda sona erecek bir yürüyüş düzenleyecek. Milletvekillerinin de katılacağı duyurulan eylem hakkında HDP, “11 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul milletvekillerimiz Taksim Hill Otelde buluşarak hemen akabinde saat 11.30’ da Taksim de tecride ilişkin yürüyüş gerçekleştireceklerdir” dendi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler