Kılıçdaroğlu: Türk’üm diyemiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye’de aday tanıtım töreni ile parti yöneticileri ve halkla buluşma programında konuştu.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 13:54
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu: Başkan dediğinin içinde insaf olmalı, insan sevgisi olmalı. Bu hükümetin size neler yaptığını düşünün. CHP adına söz veriyorum. CHP iktidarından emekliliğin aylığından kesilen destek primini kaldıracağız. CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum. Aylık primini yatıramayınca AKP hükümeti diyor ki "Ben sana bakmam' diyor, "Eşine de bakmam" diyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Primini yatır yatırma hastalandığında devlet sana bakacak söz veriyorum.

Nüfusumuzun yüzde 50’si gençlerden oluşuyor ama çoğu işsiz. Kadirli’de, Adana’da, Osmaniye’de her yerde işsizlik var.  Erdoğan’ın çocukları işsiz mi? Kaçıncı gemiyi aldılar. Bizim iktidarımızda önce halkın zenginleşmesi öncelikli olacak. En pahalı mazot, en pahalı gübre bizde, Sonra o alın terinin karşılığını vermiyorsun. Bütün çiftçi kardeşlerim bilsin. Çiftçinin kullandığı mazotta, gübrede ÖTV, KDV olmayacak. Sen çocuğunun gemisine mazotu verirken bedava veriyorsun ama  çiftciden alacağım diyorsun.

Biz kadının kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapmıyoruz. Artık saman ithal ediyoruz, o raddeye geldik. Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Memlekette barış, huzur mu istiyorsunuz, iş istiyorsunuz, huzur mu istiyorsunuz adres CHP’dir. Bizim yerimiz yurdumuz kimliğimiz belli. Tek bayrak altında tek çatı altında yaşamak istiyoruz. Bir andımız vardı onu da yasakladılar, bu ayıp mı. Türküm doğruyum çalışkanım. Bu yasaklıyorsa güç sizde, sandıkta dersini vereceksiniz. Türk’üm diyemiyor. Çünkü ben T.C başbakanıyım diyemiyor. Tabelaya sığmadı diyorlar, asıl senin kafana sığmadı.

Biz emekten haktan yanayız, emekçilerin yanındayız. Şimdi diyecekler ki biz mazot desteği veriyoruz. Doğru. Çiftçiden alınan mazottan alınan ÖTV VE KDV 8 milyar lira. Ettiği yardım ise 700 milyon lira. Bu çarpık ilişkiyi sonlandıracağız. Ürettiğiniz zaman saygınlığınız artar. Ürettiğiniz zaman bu ülkenin gerçek sahibi benim dersiniz.

Çok sayıda kadın kardeşim var. Onlara da seslenmek istiyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren CHP’dir. Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Göreceksiniz, çok sayıda kadın CHP Belediye başkan adayımız, üyemiz olacak. Sizin eviniz CHP’dir, gelin özgürce siyaset yapın, siyasetin yolları açık. Geleceksiniz ülkeyi yöneteceksiniz. Kadının elinin değdiği yerde güzellik vardır. Gençler! Genç sayısı en yüksek yer olan biziz. İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. İşsizliği önlemenin yolu siyasetten geçiyor. Alın terini değerlendirirseniz işsizliği önlersiniz. Gençlere açık çek veriyorum. CHP iktidarında işsizlik için her türlü çabayı göstereceğim. Yerel seçimler bizim için her yerde önemli. Her sabah vatandaş kalkıyor şu soruyu soruyor: Ne olacak bu memleketin hali?

Neden savaşıyoruz, neden kavga ediyoruz. Biz hiçbir komşumuzla kavga etmek istemeyiz Dünyada da barışa ihtiyaç var, her yerde de barışa ihtiyaç var. Küçücük çocuklarımız okula gönderildi, gidiyorlar. Anne 5 yaşındaki çocuk okula gidemez dediler.
Yok okula gidecek dediler. Anneler bu dramı iyi biliyorlar. Sizin ne zaman doğum yapacağınız, kaç çocuk doğuracağınız, nerede doğum yapacağınız size bağlı. Ona mı bağlı?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon