Çekmeköy'de askeri helikopter düştü: 4 şehit

Çekmeköy'de askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 4 askerin şehit olduğunu belirtti. Düşen ucağın modelinin UH-1 tipi olduğu açıklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şehit askerlerin Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğunu bildirdi. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı.

Yayınlanma: 11.02.2019 - 19:04
Abone Ol google-news

<video:1242885>

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaralanan 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

<haber-dikey:1151807,1199462,1242971>

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. 

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada"Saat 18:51 itibariyle henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı ardımızdaki site içerisine malesef düşmüştür. 4 askerimiz hastaneye ulaştırılmıştır. Az önce aldığımız bilgiye göre 4 askerimiz malesef şehit olmuştur. Bunun dışında herhangi bir yaralı yok" ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI 

İstanbul Anadolu cumhuriyet Başsavcılığı, düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA 

Milli Savunma Bakanlığı, "UH-1 tipi helikopterimiz henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düşmüştür, olayla ilgili inceleme başlatıldı" açıklamasında bulundu.

SANCAKTEPE'DEKİ İKİNCİ KAZA

26 Kasım'da da Sancaktepe'de askeri helikopter düşmüş, 5 asker şehit olmuştu. İstanbul'da son 21 yılda düşen 6. helikopter olduğu belirtildi.

34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından helikopter kazasına ilişkin açıklamada bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

I·stanbul Anadolu Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı’ndan kazayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlıgˆına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin C¸ekmeko¨y Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan bir site ic¸ine du¨s¸tu¨gˆu¨nu¨n bildirilmesi u¨zerine sorus¸turma bas¸latıldıgˆı belirtildi.

Olayda 4 askerin şehit olduğu belirtilirken şehit askerlerin Pilot Yu¨zbas¸ı U¨mit O¨zer, Yu¨zbas¸ı Semih O¨zcan, Astsubay Bas¸c¸avus¸ I·lyas Kaya ve Astsubay U¨stc¸avus¸ Yakup Avs¸ar olduğu kaydedildi. Sorus¸turma kapsamında bir Cumhuriyet Bas¸savcı Vekili ile iki Cumhuriyet Savcısının olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları ifade edilirken askeri helikopterin ait oldugˆu komutanlıgˆına bagˆlı kaza kırım ekibinin de bo¨lgede c¸alıs¸ma yaptıgˆı belirtildi.

YAYIN YASAĞI KARARI

Kazayla ilgili gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından s¸ehit cenazelerinin I·stanbul Adli Tıp Kurumu Bas¸kanlıgˆına go¨nderilecegˆi kaydedildi. Açıklamada, "Helikopterin du¨s¸mesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tu¨m kis¸ilerin tespiti ve haklarında yasal geregˆinin yapılması amacıyla sorus¸turmanın titizlikle yu¨ru¨tu¨ldu¨gˆu¨, ayrıca Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆımızın talebi u¨zerine I·stanbul Anadolu No¨betc¸i Sulh Ceza Hakimligˆince olayla ilgili yayın yasagˆı kararı verildigˆi saygıyla duyurulur" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler