'Trump ile yürütülen verimli görüşmeler alt düzeye yayılmıyor'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gündemde olan güvenli bölgeye ilişkin ''Trump ile yürütülen verimli görüşmelerin alt düzeye yayıldığını söylemek mümkün değil" diyen Çelik, 'Türkiye açısından bıçak kemiğe dayanmıştır' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 11.02.2019 - 21:38
Abone Ol google-news

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''MYK toplantımıza girerken acı bir haber aldık. Çekmeköy'de bir askeri helikopter düştü. Ve burada 4 şehidimiz var. Bu 4 şehidimize rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı"

"(Cemal Kaşıkçı cinayeti) Halen talep ettiğimiz işbirliğiyle yeterli bir şekilde karşı karşıya değiliz"

"Venezuela halkının yanındayız, Venezuela anayasasına, seçilmiş iradeye saygı gösteriyoruz. Bir ülkeye geçici devlet başkanı sıfatıyla birisini atamak başlı başına hakarettir."

"Çin'in toprak bütünlüğünü ve güvenliğini önemsiyoruz. Uygur Türklerine yönelik keyfi tutuklamaların 1 milyondan fazla Uygur Türkü'nün toplama kamplarında ve hapishanelerde alıkonulması gibi eylemler hiçbir şekilde meşru bulunamaz."

"Türkiye'nin güvenlik kaygıları geciktirilecek, zamana yayılacak ya da herhangi bir şekilde pazarlık konusu yapılacak kaygılar değildir."

''Türkiye açısından bıçak kemiğe dayanmıştır. Güvenli bölge meselesindeki hassasiyetimiz yüksek düzeydedir. Emir verildiği andan itibaren bu gerçekleşecektir. Umarımız en kısa zamanda güvenli bölge yaklaşımları sahada gerçekleşir ve müttefiklerimiz lojistik destekle hayata geçmiş olur.''

"(Suriye'de güvenli bölge önerisi) Trump ile yürütülen verimli görüşmelerin alt düzeye yayıldığını söylemek mümkün değil."

"(CHP'nin İş Bankası hisseleri) Aslında CHP'de bu hisselerin olmaması gerekiyor. Bu hem Atatürk'ün vasiyetinin itibarını korumak açısından hem de bu mirasa sahip çıkmak açısından, siyasetin itibarını korumak açısından gerekli bir durum."

"CHP Genel Başkanının tek adam yönetimi eleştirisini, kendisine partisinin yöneticileri tarafından ifade edilmesinin altı çizilmesi gereken bir mesele olduğunu ifade etmek isteriz."

"Tarihle yüzleşmek Fransa için gereklidir. Özellikle de hukuki olarak yüzleşmesi gereken, Kamerun'dan Cezayir'e kadar Fransız otoritelerinin karıştığı cinayetler ve insan haklarını ihlal eden eylemlerdir."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler