Mülakatı kazanacakların listesi bakanlıktan mı gönderildi?... Kritik iddia Meclis gündeminde

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan mülakatlarda yüksek KPSS puanlarına karşın etnik kimlik ve doğum yeri gerekçesiyle elenen çok sayıda aday bulunduğu ve kazanacakların listesinin bakanlıktan geldiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 13:14
Abone Ol google-news

Özgür Özel, 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanması sürecinde mülakat sırasında haksız gerekçelerle elendiğini belirten mağdurlarla bir araya geldi. Süreçle ilgili pek çok şaibe ve soru işaretleri bulunduğuna dikkati çeken Özel, “KPSS puanı 80 ve üzeri olan 200’e yakın adayın haksız mülakat puanları verilerek tercih yapma haklarının gaspedildiği” iddialarını anımsattı.

<haber-yatay:1241501>

Sürece ilişkin aktarılanların iktidar partisine yakın adayların mülakat yoluyla kayrıldığı iddialarını kuvvetlendirdiğini belirten Özel, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin siyasi görüşlerine değil, akademik ve pedagojik niteliklerine göre tercih edilmesi gerektiği, bu mülakatta yaşanan sorunlarda da ortaya çıkmıştır. Bu durumun psikolojik boyutu adayın taşıyabileceği sınırın çok ötesindedir. Bu nedenle mülakat sisteminin gözden geçirilmesi bir zorunluluk haline dönmüştür” dedi.

Neden idari soruşturma açılmadı?

Özel, TBMM’ye verdiği önergede Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a konuyla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine neden bir idari soruşturma açılmadığı sorusunu yöneltti. Bakan Selçuk’un “İllere, mülakatta elenecekler ve sınavı geçeceklerle ilgili bir liste gönderildiği” iddialarını yanıtlamasını isteyen Özel, “Etnik kimliği ya da doğduğu yer nedeniyle mülakatta elenen aday olup olmadığını” sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler