Harb-İş’ten 3 ayaklı eylem

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı dava açan Türk Harb-İş Sendikası, 3 ayaklı eylem programı hazırladı.

Yayınlanma: 13.02.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

Bu kapsamda başkentte Türkİş ile birlikte büyük bir miting de gerçekleştirilecek. Sendika hükümete öneride de bulunarak, fabrikanın özelleştirilmesi yerine, sermayesinin tamamı Hazine’ye ait, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi’nin (ASFAT AŞ) devreye sokulmasını istedi. Türk-İş’in öncülüğünde Ankara’da büyük bir miting gerçekleştirilmesi planlandı. Sendika, Türk-İş ile koordineli olarak 31 Mart seçimleri öncesi seçim yasakları başlamadan başkentte büyük bir miting gerçekleştirmeyi kararlaştırdı. Sendika, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de etkinlik yapacak. Sakarya’daki etkinlikte fabrika çalışanlarıyla eşleri, bekâr çalışanların ise kız kardeşleri ya da anneleri gerçekleştirilecek toplantıda özelleştirmeye karşı taleplerini bir kez daha dile getirecek.

Şartname yok

Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, “Cumhurbaşkanı “BMC’ye verdik” diyor. Nasıl olacak? Yasal olarak şu anda ‘BMC’ye verildi’ diyemiyoruz. Şartnameden sonra ihaleye çıkılması gerekiyor. Ortada daha şartname de yok, ihale de yok” dedi. Bozal, fabrikada toplam çalışan sayısının 924 olduğunu, bu çalışanlardan 713’ünün işçi, 112’sinin memur, geriye kalanlarının da asker olduklarına dikkat çekti. Bozal, askeri fabrikaların ve askeri tershanelerin üzerinde ASFAT AŞ kurulduğuna işaret etti. Bozal, “Bu şirket dışarıya iş yapma, iş alma yetkisine sahip. Örneğin Pakistan için savaş gemisi sözleşmesi imzalandı. Bu gemilerden 2 tanesi Türkiye’de, 2 tanesi de Pakistan’da yapılacak” dedi. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler