‘Mülakatta 23 defa elenen var’

KPSS’de birinci olmasına karşın sözleşmeli öğretmenlik için mülakatta elenenlerin durumu tartışılırken, ETİ Maden’de benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.02.2019 - 22:18
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1241501>

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seydişehir’de, ETİ Maden Kırka Tesisleri’nde, mülakata takılan işçiler bulunduğunu işaret etti. Çakırözer, ETİ Maden’in kamulaştırdığı arsaların sahiplerine çalışma hakkı tanındığını ancak bu hakka sahip olan pek çok kişinin bundan faydalanamadığını kaydetti. Mülakatta elenen işçilerin isimlerini tek tek sıralayan Çakırözer, söz konusu işçilerden Kurtuluş Hoş’un tam 23 kere, Ferdi Çakmak’ın ise 18 kere elendiğini ifade etti. İşçilerin CHP’li oldukları için elendiğini söyleyen Çakırözer, şunları dile getirdi:
“İşinin, aşının derdindeki insanlarımızı, ‘Sen CHP’lisin, sen AKP’lisin, MHP’lisin, HDP’lisin, İYİ Parti’lisin’ diye ayrımcılığa tutmak en büyük insan hakkı ihlalidir. ETİ Maden’in Türkiye’deki tüm işletmelerinde yaklaşık 150 işçi alınacak. Her yerde olduğu gibi yine binlerce başvuru var. Kırka’daki fabrikaya da 48 işçi alınacak. Toplam 519 başvuru yapıldı. Bunlardan 327’si, az önce saydığım değerli arkadaşlarımız gibi toprakları maden tarafından kamulaştırılan arazilerde oturan yurttaşlarımız.” l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler