Anadolu ve imam hatip için yeniden nüfus şartı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) liselerin açılmasına yönelik kafa karışıklığı devam ediyor. “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği”nde değişikliğe giderek, liselerin açılma şartlarını yeniden değiştirdi.

Yayınlanma: 14.02.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

 2017’de imam hatip açılmasını kolaylaştıran bakanlık, gelen tepkiler üzerine 2018’de lise açma koşullarındaki nüfus şartını kaldırsa da dün yapılan değişiklikle nüfüs koşullarını yeniden belirledi. İlk yönetmeliğe göre Anadolu lisesi açmak için nüfüs şartı yarıya indirildi ve imam hatiplerle eşitlendi.

Bakanlık yeni okul açılması için ayrıca yönetmeliğe içki satışı yapılan yerleri de ekledi. Bu kapsamda eski yönetmelikte eğlence yerlerinin okul bahçesi duvarından en az 100 metre uzaklıkta olması gerektiğini belirten bakanlık, buna ek olarak alkollü içkilerin satışının yapıldığı yerlerin de okuldan en az 50 metre uzakta olabileceğini kararlaştırdı.

Yurtlara düzenleme
Lise pansiyonları için de düzenlemeye giden bakanlık, okul bahçesinde yeterli alan olmaması durumunda ortaöğretim pansiyonlarının okul binasına en fazla 1000 metre uzaklıkta olmasına karar verdi. Okul pansiyonlarının en az 100 öğrenci kapasiteli olması şartı değiştirilmedi. Her şehirde ölçme değerlendirme merkezleri açmayı planlayan MEB, il merkezlerinde ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde, “Ölçme Değerlendirme Merkezi” açılmasını kararlaştırdı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler