Tire'de fabrika yangını

İzmir'in Tire İlçesi'nde, cephe yalıtımı üreten bir fabrikanın paketleme bölümünde yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, fabrikada büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 21:25
Abone Ol google-news

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Dinamik Isı isimli firmanın dış cephe yalıtım malzemeleri üretimi yapan fabrikasında, saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, itfaiye ve güvenlik güçlerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi gönderilirken, fabrikadaki kimyasal ve yanıcı malzemeler nedeniyle alevler kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplere alevlere müdahale ederek söndürme çalışması başlattı. Söndürme çalışmalarını Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Binbaşı Serhan Varol, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi olay yerinden takip edip, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için talimatlarda bulundular.

Söndürme çalışmaları sırasında fabrikadaki ürünlerin kimyasal yapıda olması ve binada LPG ve patlayıcı özelliği bulunan tankların da bulunması müdahaleyi zorlaştırdı. Alevlerin metrelerce yükseğe çıktığı ve zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına başta Tire Belediyesi İtfaiye ekipleri olmak üzere çevre ilçelerden destek ekipler de söndürme çalışmalarına katıldı. Ekiplerin müdahalesi sonunda yangın kontrol altına alındı. Yangında fabrikada olan 5 işçiden Mustafa Dağlı ve Fehmi Akyörük'ün dumandan etkilendiği öğrenildi. İki işçiye bölgeye gelen sağlık ekipleri ayakta müdahalede etti. Yangının paketleme bölümünde yer alan istifli ürünlerdeki statik elektrik nedeniyle çıkmış olabileceği ihtimali araştırılıyor. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler