Erdoğan yine hızını alamadı 1974’te kurulan üniversiteyi ‘biz kurduk’ dedi

Afyonkarahisar'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni biz kurduk. Birinciyi de biz kurduk" dedi. Erdoğan'ın 'birinciyi de biz kurduk' dediği üniversite, 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak kuruldu, 1992 yılında ise bugünkü hali olan Afyon Kocatepe Üniversitesi adını aldı.

Yayınlanma: 17.02.2019 - 15:38
Abone Ol google-news

<video:1252462>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, "Bizi anlamak isteyen hiç uzağa gitmesin, gelsin Afyon’a baksın. Afyon’da toplam yatırım bedeli 1 milyar 112 milyonu aşan hizmet açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün yatırımların Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diliyorum. 17 yılın öncesinin Afyon’u ile 2019’un Afyonu arasında dağlar kadar fark var. Yaptığımız yatırımlarla Afyon’un ihmaline son vermekle kalmadık, çağ atlattık. Son 16 yılda 21,5 katrilyon yatırım yaptık. 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni biz kurduk. Birinciyi de biz kurduk" ifadelerini kullandı.

O üniversite 1974'te kuruldu

Erdoğan'ın, "Birinciyi de biz kurduk' diyerek işaret ettiği kentteki ilk devlet üniversitesi Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak kuruldu, 1992 yılında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi adını aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler