“Nuh Köklü nefret dilinin kurbanı oldu”

Kadıköy, Yeldeğirmeni’nde uğradığı bıçaklı saldırıyla yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü ölümünün 4. yılında anıldı.

Yayınlanma: 17.02.2019 - 20:50
Abone Ol google-news

Gazeteci Nuh Köklü için yaşımını yitirdiği Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi’nde bir anma töreni düzenledi. Mumlar ve karanfillerle donatılan Kadıköy Yeldeğirmeni'ndeki cinayet mahalinde çok sayıda polis de güvenlik önlemi aldı. Anmada konuşan CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, “Nuh, nefret dilinin kurbanı oldu. Nuh'un mücadelesini bu topraklardaki nefret dilini ortadan kaldırdığımızda taçlandırmış olacağız” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da Köklü’nün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Meslektaşımız Nuh Köklü’yü ölümünün dördüncü yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. Nuh Köklü’nün öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğunu yeniden hatırlatıyoruz. Tüm siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımları atmaya tekrar davet ediyoruz” görüşünü dile getirdi.

Nuh Köklü, 17 Şubat 2015’te, sokakta arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada, dükkanının vitrinine isabet eden bir kartopu nedeniyle tartıştığı esnafın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler