Muhalif medyaya hukuksuz baskın

Karşı Gazetesi kapandıktan sonra, yayın hayatını internette sürdüren, 'karsigazete.com' da polis arama yapıyor. Polisler sabah saatlerinde Mecidiyeköy'deki ofise geldi. Aramayı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı öğrenildi. İçeride 5 çalışanın bulunduğu kaydedilirken polisin giriş çıkışlara ve telefonla görüşmeye izin vermediği ifade edildi

Yayınlanma: 30.09.2014 - 12:13
Abone Ol google-news

İnternet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk,  “Saat 10.30 sıralarında baskın oldu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden polisler geldi. Mahkeme kararı olduğunu söylediler. Kağıdı gösterdiler. Biz, 'Ne olduğuna bakalım' dedik. 'İşte mahkeme kararı' dediler. Biz de,  'Buyurun aramanızı yapın' dedik. Geldiler aramaya başladılar. İlk önce biz avukatımızı bekledik.. Avukat bey geldiğinde aramaya başladılar. Odaları tek tek gezdiler. Şu anda zaten hard-diskleri kopyalıyorlar. . Herhangi bir suç unsuru, var mı yok mu diye. Bu sure zarfında çalışmamıza devam edelim dedik. Kesinlikle yasak dediler. Telefonlarımızı kopyaladılar. Görüşme yapmamızı, içeriye giriş-çıkışı yasakladılar. Biz de bir basın-yayın kuruluşuyuz. Kamuyu bilgilendirme hakkımız var dedik. Bizim 5 tane çalışanımız var. 10-15 civarında polis memuru olması, bizi şaşırttı" dedi.

 17-25 ARALIK HABERİNİZİ KALDIRMAZSANIZ, BİZ KARIŞMAYIZ
Direk, "Bize arama kararı ile geliyorlar. Buyurun arayın diyoruz. Sonradan bize hiçbir mahkeme kararı, gerekçe göstermeden, asıl olarak şunu söylüyor. Memur arkadaş, telefonundan internete giriyor. Sizin şu haberiniz var. 'Hani bu tapeler montajdı' başlıklı haberimiz. Bu 17 -25 Aralık tapeler montaj denilen. Sosyal medyada geçen konuşmaları biz haberleştirdik. Bunun kaldırılmasını istiyorlar. Yalnız şunu söylüyorlar. Biz demiyoruz, biz karışmayız. Biz size söylüyoruz. Bunu kaldırmazsanız, biz karışmayız. Bunu kim söylüyor hangi gerekçe ile söylüyor, hangi suçu teşkil ediyor. Bu özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor. Ona göre biz söylüyoruz. Bunu kim söylüyor. Hangi mahkeme söylüyor. Kim şikayet etmiş. Amaç sadece göz boyama. Ama şunu bilsin ki, kesinlikle gözümüz korkmadı. Bunu söyleyeyim. Çizgimizden şaşmayacağız, devam edeceğiz" diye konuştu.
Polisin ofisteki araması sürüyor.

 GRİHAT'A DA ARAMA KARARI ÇIKARTILDI

Karşı Gazete'nin çalışma ofisine bugün polis baskın düzenlenmesinden sonra işsiz gazetecilerin kurduğu Grihat sitesinin muhabirleri hakkında da arama kararı çıkarıldı. İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet siteleri hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet sitelerinde arama kararı verildi.

Karşı'ya polis baskını: O haberi silin gidelim - VİDEO

 
 
EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü aramayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,   "Bazı basın yayın kuruluşlarında “Karşı Gazetesine Mahkeme Kararı Olmadan Polis Baskını" şeklinde çıkan haberler tamamen yalandır ve gerçeği yansıtmamaktadır.
Adı geçen gazetede, işlemler mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun olarak yapılmaktadır" denildi

Ayrıca haberde, “Karşı Gazete şuan polis baskını altında. Sabah saatlerinde karsigazete.com'un merkezine gelen Polisler, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istediler. Haber kaldırılmayıncaya kadar gitmeyecekleri, aksi halde siteyi tamamen kapatacakları tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan alenen sansür istedi.” denildi.

TGC: Karşı'ya baskın, sansürün yeni bir örneği


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler