Kardan adam yapan tutuklulara hücre cezası

Cezaevindeki 12 tutuklu, kardan adama zafer işareti yaptırdığı için ceza aldı. Yönetim, zafer işaretini "terör örgütü" simgesi kabul etti.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 14:21
Abone Ol google-news

Kars 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaptıkları kardan adamdan dolayı 12 tutukluya, 12 gün hücre cezası verildi. Sol kolunda zafer işareti olan kardan adamı “terör örgütü simgesi” sayan soruşturma komisyonu, “Ülkemizde terör örgütü mensuplarınca, eylemlerde eylemciler tarafından yapılan zafer işareti yaptırılmış vaziyettedir. Yoksa kardan adam doğrudan bir simge değildir. Simge kardan adama yaptırılan zafer işaretidir.” diye belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Kars T Tipi 1 No’lu Kapalı Cezaevi C-5 koğuşunda tutuklular, 14 Ocak'ta avlularında yaptığı kardan adam zafer işareti yaptığı için suç olarak değerlendirildi. Akşam avlu kapısını kapatmak için gelen gardiyanlar, sol eli ile zafer işareti yapmış kardan adamı, cezaevinin soruşturma ekibine bildirdi. İlk önce kardan adamın fotoğrafını çeken ekip, daha sonra C-5 koğuşunda kalanların ifadelerini alıp tutanak tuttu. Sonraki gün ise kardan adam için 12 tutuklu hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

ZAFER İŞARETİ ÖRGÜT SİMGESİ SAYILDI

Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı 22 Ocak’ta toplanarak, kardan adamı "örgüt simgesi" olarak kayıtlara geçti. Kurulun verdiği kararın gerekçesinde, "Olaya konu kardan adam değil, kardan adamın özellikle sol kolu havaya kaldırılmış şekilde ve ülkemizde terör örgütü mensuplarınca eylemlerde eylemciler tarafından yapılan zafer işareti yaptırılmış vaziyettedir. Yoksa kardan adam doğrudan bir simge değildir. Simge kardan adama yaptırılan zafer işaretidir. C-5 koğuşunda hükümlü tutukluların yazılı olarak vermiş oldukları savunmalarında zafer işareti yapan kardan adam heykelini yaptıklarını 'yaptığımız kardan adamdan dolayı' sözlerini kullanarak kendileri bizzat kabul etmişlerdir" diye belirtildi.

12 GÜN HÜCRE CEZASI VERİLDİ

Kararda, "Suç örgütlerine ait her türlü yayın, bez afiş, pankart, resim, sembol, işaret ve benzer eşyayı kurumların her hangi bir yerine asmak ve teşhir etmek" suçunun işlendiğini ileri sürerek, 12 tutukluya 12 gün hücreye koyma cezası verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler