Niğde barınağında yine vahşet

Niğde'de köpeklerin birbirini parçalayıp, yediği iddiasıyla gündeme gelen Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bu kez 18 köpeğin leşi bulundu.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 16:58
Abone Ol google-news



Geçen pazar günü meydana gelen olan olayda, Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı'nda köpeklerin öldürülüp, leşlerinin çöp konteynırına atıldığını öğrenen hayvansever Bülent Gözüpek, arkadaşları ile buraya gitti. Konteynırları kontrol eden hayvanseverler, aralarında yavrularında bulunduğu 18 köpeğin leşini buldu.

Hemen polise haber veren hayvanseverler, barınakta köpeklere iğne yaparak ölümüne neden olduğu iddia edilen T.D. adlı kadından şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekibi, şehir dışından gelerek hayvanlara yardım topladığını öne süren ve bir hayvan derneğinin başkanı olduğunu söyleyen T.D.'yi karakola götürdü. Burada suçlamaları kabul etmeyen T.D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Polisin köpek leşlerinden örnek aldığını söyleyen Bülent Gözüpek, yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi.Gözüpek "Pazar günü beni arayıp, 'konteynırda ölü köpekler var' dediler. Gittik baktık, çöpten 18 köpek leşi çıkardık. Ben bir hayvanseverim. Bu köpekler nasıl ölmüş, kimsenin bir şey dediği yok. Barınağa kent dışından gelen ve bu hayvanlara yardım topladığını söyleyen bir kadının köpeklerin kalbine iğne yaptığı söyleniyor. Bir sürü enjektör bulundu. Bu hayvanlara ne yaptılar? Barınak veterineri ortada yok. Biz hayvanseverler olarak, Niğde'de çıldırmak üzereyiz. Buraya Niğde Valiliği müdahale etmelidir" diye tepkisini dile getirdi.

KİHAYKO ALARMA GEÇTİ

Genel merkezi Adana'da olan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım ise geçen hafta yaşanan köpeklerin birbirini parçalama olayının ardından olay yerinde inceleme yaptıklarını ancak belediye başkanının düzenleme sözü verdiği şeyleri yerine getirmediğini savundu. Yıldırım, çarşamba günü hayvanseverlerle Niğde Hayvan Barınağı'nda ikinci kez inceleme yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Niğde Barınağı çok kötü durumda. Burasıyla ilgili çok acil düzenleme yapılması gerekiyor. Geçen hafta köpekler birbirini parçalayıp yediği ortaya çıktı. Bu haftada 18 köpeğin ölüsünü buldular. Bu kabul edilemez bir durumdur. Burası belediyenin kontrolü altında olan bir yer. Ancak, dışarıdan gelen ve hayvansever olduğu söylenen bir kadının bu köpekleri öldürdüğü söyleniyor. Belediye Başkanı ve Niğde Valisi'ni göreve davet ediyoruz. Bu katliamların durmasını istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler