Göz göre göre facia: Kayada delikler açılmış!

CHP’li vekiller Alban ve Özcan facianın yaşandığı maden alanına gitti. Alban, “Kayada dinamit için delicilerle delikler açılmış. Bu nedenle de kaya kopmuş’ dedi.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 20:59
Abone Ol google-news

<video:1253390>

CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ile Suat Özcan, facianın yaşandığı Muğla Milas’taki maden sahasına gitti. İzlenimlerini Cumhuriyet’e anlatan Alban, “Göz göre göre gelen bir facia. Üstte kayada patlatılmak için delikler açılmış. 5 bin tonluk bir kaya. Bu kayadan 600 tonluk parça kopuyor, aşağıdaki iş makineleri ile kamyonların üzerine düşüyor. Olan emekçilere oluyor, onların canına oluyor. Burada önemli olan iş güvenliği. Ancak tedbir alınmamış. Oraya gittiğinizde de bunu görüyorsunuz. Sadece bir kırmızı şerit çekilmiş. Kaya parçasının kopması aleni gözüküyor” değerlendirmesini yaptı.

‘Tehlike sürüyor’
Kurtarma çalışmaları yürütülürken bile kayanın yine tehlike oluşturduğuna işaret eden Alban, “Çok büyük bir kaya. 5 bin tonluk. Kopan parça 600 ton civarında. Önlem alınmış olsaydı kayanın kopması mümkün değil. Kayada dinamit patlatmak için delicilerle delikler açılmış. Bu nedenle de kaya kopmuş. Kaya parçası aslında göz göre göre geliyorum demiş” bilgisini verdi.
Alban, faciadan 4 gün önce Meclis kürsüsünde madenlerdeki sorunları gündeme getirdiğini belirterek “Hiçbir denetimin yapılmadığı bir maden işletme dönemindeyiz” diye konuştu. 

<haber-dikey:1255092,1253274>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler