Nusaybin savaş alanına döndü!

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde IŞİD protestosunun ardından İpekyolu’nu trafiğe kapatıp, polise molotof kokteyli, havai fişeklerle saldıran gruba, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edildi.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 18:58
Abone Ol google-news

Nusaybin’de Belediye Başkanı DBP’li Sara Kaya’nın da aralarında bulunduğu kalabalık grup, Suriye’de Kürtlerine yaşadığı Kobani’ye saldıran IŞİD’i protesto etmek için Abdulkadir Haya Mahallesi Şirin Sokak Bulvarı’nda toplanıp, İpekyolu’na doğru yürüyüşe geçti. Bölgede önlem alan polis, protestocuların önüne keserek İpekyolu’na çıkışına izin vermedi. Bunun üzerine DBP İlçe Başkanı Şahabettin Güler, yaptığı açıklamada, "Kobani’yi destekliyoruz. Kobani’ye saldıran IŞİD’i kınıyoruz" dedi.

Bu sırada bir grup, İpekyolu’na taşlarla barikat kurarak kapattı. Polis, bu gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Grup ise polise, el yapımı patlayıcı, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Yol üzerinde devam eden olayla Çağ Çağ Caddesi ve Şirin Sokak üzerine de sıçradı. Burada yol kapatan göstericilere polis yine gaz bombası ve basınçlı su kullanarak müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda bir süre devam ederken, sokaktaki vatandaşlar olaylardan olumsuz etkilendi. Polis, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler