Emniyet, işkence var diyen baroyu şikâyet etti

Van’ın İpekyolu ilçesinde15 Şubat tarihinde gözaltına alınıp, götürüldükleri Asayiş Şube’de işkenceye maruz kalan 3 çocuğa ilişkin açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), rapor ve fotoğraflarla kanıtlanan işkenceyi yalanlayarak, Van Barosu hakkında suç duyurusunda bulundu. Van Barosu da EGM’nin açıklamasının hedef gösterici ve kriminalize edici olduğunu belirterek EGM hakkında suç duyurusund

Yayınlanma: 20.02.2019 - 23:02
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1257982,1254389>

Basına yansıyan doktor raporlarında ise çocukların yüz ve kafalarında kırık, çizim, ödem ve morarma olduğu açıklanmıştı. Çocukların polise ve polis araçlarına karşı taşlı, molotof kokteylli saldırı düzenlediği ve olaylar esnasında bir polis memurunu da yaraladıkları öne sürülen açıklamada, “Habere konu edilen şüpheliler hakkında yapılan tüm işlemler yerine getirilmiş olup, terör örgütüne destek veren tavrı nedeniyle ilgili baro ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Basına yansıyan bilgilere göre, 8 polis tarafından darp edildiğini ve kafasına mermi ile vurulduğunu anlatan 14 yaşındaki Ö.S.’nin raporunda “Burun sırtı ödemli, sağ göz altı ödemli ve kanlanmış, sol el dış yüzeyinde 4 santim sıyrık, sol elde hassasiyet mevcut” ibaresi yer alıyor. Kafası klozete sokularak silah dipçikleriyle dövüldüğünü anlatan O.D.’nin raporunda ise, “Her iki göz altında ekimoz, sağ yanakta 1 santim yüzeye sıyrık, palpasyon (elle muayenede) kırık” ifadelerine yer veriliyor. Ters kelepçelenerek yere yatırıldığını, kafasına yumruk ve tekmelerle vurulduğunu anlatan 16 yaşındaki Ş.Y.’nin hastane raporunda ise “Sağ göz altı ödem ve kanlanmış. Kafa bölgesinin sağ tarafında 1 buçuk santim yüzeyde sıyrık, burun sırtında ekimoz olduğu tespit edildi” deniliyor. Van Barosu, EGM hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği (TBB), Van Barosu’na destek verdi. TBB’nin açıklamasında “Beklentimiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Baromuz ve meslektaşlarımız hakkında yaptığı suç duyurusunu geri çekmesidir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler