Erdoğan, parti lideri gibi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı açılış konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı sıfatıyla Meclis'te ilk kez konuşan Erdoğan, AKP icraatlarını övdü. 17 Aralık sonrası savaş açtığı cemaate mesaj gönderdi.

Yayınlanma: 01.10.2014 - 15:01
Abone Ol google-news

Meclis'in 24. Dönem 5. Yasama Yılı açıldı. TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılı açılışı için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplandı. Meclis Başkanı Çiçek'in açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı açılış konuşmasını yaptı.

CHP'lilerden kısmı protesto

Erdoğan'ın gelişi sırasında bazı CHP'lilerin ayağa kalkmadığı görüldü.

Erdoğan'ın TBMM'ye girişinde CHP'lilerden kısmi protesto - VİDEO

Parti lideri gibi konuştu

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk defa Meclis'te konuşan Recep Tayyip Erdoğan tarafsızlığını unutarak parti lideri gibi konuştu. AKP icraatlarını öven Erdoğan'ın konuşmasında Gezi kininin bitmediği de açıkça ortaya çıktı.

Prompter kullandı

Erdoğan konuşmasında prompter kullandı. Meclis'te prompterı daha önce sadece ABD Başkanı Obama 2009 yılındaki konuşması sırasında kullanılmıştı.

Yargı mensuplarına ve cemaate mesaj

17 Aralık sonrası cemaate savaş açan Erdoğan yargı mensuplarına da mesaj gönderdi. Erdoğan, "Paralel yapı siyasetten mahkum olmuştur. Yargı mensupları yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyeceklerdir. TBMM cesur duruş sergileyecek, paralel yapının tehdit ve şantajları boşa çıkartacaklar" dedi.

Gezi kini bitmiyor

Erdoğan'ın, 7 gencin yaşamını yitirdiği, Gezi eylemleriyle ilgili kini sürüyor. Konuşmasında isim vermeden Gezi Parki protestolarına değinen Erdoğan, "Sokak eylemlerini teşvik eden, polise taş atan siyaset anlayışı da kendini inkar eden çaresizlik gösteren bir siyaset anlayışıdır. Türkiye’deki her meselenin çözüm ve karar yeri TBMM’dir" dedi. 

Çelişkilerle dolu konuşma

Konuşmasında "Türkiye'nin bölgemizdeki hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale arzusu yoktur" diyen Erdoğan daha sonra da "Şam yönetiminin derhal uzaklaştırılması önceliğimiz olmaya devam edecektir" dedi.

ERDOĞAN'IN ÇELİŞKİSİ SOSYAL MEDYADA

CHP'li 3 vekil Meclis'i terk etti

Erdoğan'ın konuşma metninden başörtüsünün TBMM, üniversite ve ortaöğretimde serbest bırakılmasına ilişkin sözlerinin olduğu bölümün fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Bülent Turan, Nur Serter'in bu esnada salonu terk ettiğini söyledi. Diğer yandan CHP'li Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz'ın da salonu terk ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler