MHP'li belediye bin 150 işçiyi işten çıkardı

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeşitli birimlerde çalışan bin 150 taşeron işçinin işine son verdi. Belediyenin Nisan ayından bu yana çıkardığı işçi sayısı bin 500’e yaklaştı, Genel-İş Sendikası’ndan “İşten çıkarmalar siyasidir, keyfidir” açıklaması geldi.

Yayınlanma: 01.10.2014 - 16:00
Abone Ol google-news
 
30 Mart Yerel Seçimleri’nde göreve gelen MHP’li Burhanettin Kocamaz yönetimi, geçtiğimiz aylarda 350 belediye işçisini işten çıkarmıştı. MHP’li belediye son olarak MESKİ, Spor Kompleksi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve çeşitli birimlerden toplam bin 150 işçinin işine son verdi.

Kurban Bayramı öncesinde işsiz kaldıklarını, görev yerlerine gittiklerinde öğrenen belediye işçileri Genel-İş Sendikası öncülüğünde bir yürüyüş düzenleyerek işten çıkarmaları protesto etti. Sendika binasından Büyükşehir Belediyesi binasına kadar yürüyen yaklaşık 400 işçi yol boyunca “Direne direne kazanacağı”, “Yaşasın işçilerin birliği”, “İşten atmalar yasaklansın”, “Kocamaz şaşırma sabrımızı taşırma” şeklinde sloganlar attı.

İşçilerin eylemi nedeniyle belediye önünde önlem alan polis, işçileri belediye binasına yaklaştırmadı. Polis barikatı önünde yapılan açıklamada Genel-İş Şube Sekreteri Vakkas Kılınç, “İşten atılan işçiler burada, peki onları atanlar nerede? Çıksınlar desinler ki ‘biz sizi çalışmadığını için attık.’ İşten çıkarılanları askıya çıkararak işçileri yormalarına gerek yoktu. ‘Biz sizi siyasi olarak attık, keyfi olarak attık’ deselerdi” ifadelerini kullandı.

Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy da, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçimlerden önce ‘işine gelip giden kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’ diye söz verdiğini ancak 6 ay içinde tamamı görev başında olan bin 500 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Göksoy, “Başkan Kocamaz’a sesleniyoruz. Buradaki işçiler, sizin partililerinizin işsizliğinin sorumlusu değil. Bu arkadaşlarımız senelerdir belediye hizmetlerinde çalışıyorlar. Bu kararınızı gözden geçirin. Görev yerine giden arkadaşlarımızı ‘Biz size haber veririz, haber verirsek gelirsiniz’ diyerek  keyfi şekilde işten çıkardılar. Bu işçilerin Kurban Bayramı öncesinde kurban seçilmesine izin vermeyiz. Bu kentin işsizliği herkesin sorunudur. Bizi işsiz bırakanlar, bizim ekmeğimizle oynayanlar, huzurumuzu bozanlar bu kentte huzur bulamazlar” diye konuştu. Açıklamanın ardından işçiler sloganlar eşliğinde sendika binasına döndü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler