Sabahladılar

Ayvacıklılar 2 yıl arayla yine sarsıldı. 2017’de verilen sözler tutulmadı.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 23:49
Abone Ol google-news

<video:1258502>

 

<haber-dikey:1259290>

Çanakkale Ayvacık’ta önceki gün meydana gelen depremin ardından yaşanan onlarca artçı sarsıntı nedeniyle dün ilçede eğitime 1 gün ara verildi. 2 yıl önceki depremin yaralarını bile henüz saramayan ilçede, yine küçük çaplı maddi hasarlar oluştu.  AFAD, Kandilli Rasathanesi’nin önce 5.5, ardından da 5.2 olarak duyurduğu depremin şiddetinin 5 olduğunu açıkladı. Çanakkale Valiliği aralarında 2 cami ve 2 cami minaresi olmak üzere hasarlı 192 konut ve yapı tespit edildiğini duyurdu.

Hasarlı binalar yıkıldı

Çanakkale Valiliği, Ayvacık ilçesinde saat 21.23’te meydana gelen 5 şiddetindeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.6’ya kadar ulaşan 46 artçı sarsıntı daha yaşandığını açıkladı. İlçe merkezinde kurulan çadırlarda sabahlayan yurttaşlar ısınmak için sokaklarda ateş yaktı.
Depremin ardından Ayvacık ve köylerinde, aralarında konut ve camilerin olduğu birçok yapıda çatlaklar oluştu. Bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı. Dün de depremden hasar gören binaların yıkımına başlandı.

CHP’nin Ayvacık Belediyesi başkan adayı Mesut Bayram, 2 yıl önce 100’den fazla evin zarar gördüğü depremin ardından barınma sorununun konteynırlarla çözülmeye çalışıldığını anımsatarak “AKP yetkilileri 2017 depreminin ardından konteynırlara yerleştirilen insanlara, ‘TOKİ’nin yapacağı evleri depremzedelere ücretsiz dağıtacağız’ dediler. Ücretsiz denilen evler için 140 bin lira istiyorlar. İnsanlar bu parayı karşılayamadıkları için hâlâ konteynırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler