Erdoğan'dan dershanecilere mesaj!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelecilere seslendi. Erdoğan, "Gidin okul kurun, size vergi muafiyeti verelim" dedi.

Yayınlanma: 24.11.2013 - 11:17
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Öğretmenevi'nde yaptığı konuşmada dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak mesajlar verdi.

Sözlerine öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Eğitim, hükümetimizin politikaları arasında ilk sırada yer almıştır. Eğitime ayrılan bütçeyi 11 yılda yüzde 537 artırdık. Osmanlı döneminden kalanlarla birlikte 347 bin derslik vardı. Biz buna 205 bin derslik ekledik. Şubat ayında 10 bin, Ağustos ayında 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz. Bazıları diyor ki hepsini birden alın. 126 bin öğretmen açığımız var. Bunların hepsini aldığımız anda öğretmene verdiğimiz zammı veremeyiz. O da haksızlık değil mi?

HAKAN ŞÜKÜR'DEN ÇARPICI DERSHANE MESAJI!

- Önümüzde Fatih Projesi var. Öğretmenlerimizin de işlerini daha kolaylaştıracağız. Tabletlerle okula gitmelerini sağlayacağız ve akıllı tahta ile buluşmalarını sağlayacağız.

- Eğitimde fırsat eşitliği en çok üzerinde durduğumuz alanlar arasında yer alıyor. Erkek kadar kız çocukları da zengin kadar fakir de batıdaki kadar doğudaki de okusun istiyoruz. Onun için 16 büyükşehirimiz varken sayı 30 büyükşehire ulaşıyor.

- Çocukların yarış atına dönüşütürüldüğü bir sistem sağlıklı bir sistem değildir. Çocuklarımız oyun oynayamıyor, spor yapamıyor. Hafta içi okul, hafta sonu dershane... Bana Anadolu'da anneler, dershaneler varsa okullar niye var diyor. Fen liselerindeki çocuklar da dershaneye gidiyor. Benim oradaki hocalarıma saygısızlık değil mi? 800 bini aşkın öğretmenimiz yok farz ediliyor... 13 yılın özetini orada dokuz ayda mı veriyor? Birbirimizi kandırmayalım. Eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız, ey dershane sahipleri, size teşvik verelim. Gidin okullarınızı kurun. Sizlere vergide belli oranda muafiyet verelim. Oralarda çocuklarımızı, yavrularımızı alın. Samimiyseniz, gelin bunu yapalım. Daha ne yapacağız. 40 yaşın üstündeki öğretmenler ne yapacak, deniyor. Biz onu da alacağız. Mesele bu ülkede bir fitne, nifak oluşmasın. Şu yavrularımızı rahat rahat büyütelim. Ben çamurun içinde büyüdüm, toprakla oynadım. Bizim çocuklarımız da çocukluğunu yaşasın. Çocuklar çocukluğunu yaşayamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler