Lüks otomobil kullanan kadınları gasp eden çete yakalandı

TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu'nda kadınların kullandığı lüks otomobillere kasıtlı olarak arkadan çarpıp, mağdurların durmasının ardından araçları gasp ettikleri iddia edilen 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Yayınlanma: 01.10.2014 - 17:46
Abone Ol google-news


TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu'nda kadınların kullandığı lüks otomobillere kasıtlı olarak arkadan çarpıp, mağdurların durmasının ardından araçları gasp ettikleri iddia edilen 3 kişi polis tarafından yakalandı. Mağdurlar arasında bir kadın avukat, kadın mühendis ve kadın şirket yöneticileri olduğu belirlendi. Gasp edilen 5 araçtan ikisi bulunurken, polis kayıp olan 3 lüks cipin Suriye'ye götürülme ihtimali üzerinde duruyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ayrıca bir kuyumcu soygunu gerçekleştirdikleri belirlenirken, şüpheliler arasında bulunan 1 kişi hakkında ise 80 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

KADIN SÜRÜCÜLERİN OTOMOBİLLERİ GASP EDİLDİ
Ümraniye'de 8 Ağustos'ta otomobille seyir halindeki bir kadının otomobiline arkadan bir araç çarptı. Anahtarı üzerinde bıraktığı otomobilden inen kadın avukat, hasarı kontrol ederken, bir kişi onun otomobiline binerek kaçtı. Çarpan otomobilin de kaçmasıyla kadın avukat yol ortasında kaldı. Kadın avukatın polise haber vermesiyle, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Bu arada şüpheliler aynı yöntemi kullanarak 19 Eylül'e kadar aralarında kadın şirket yöneticileri ve mühendislerin de bulunduğu 5 kadının kullandıkları otomobilleri gasp etti.

SARIYER'DE YAKALANDILAR
Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Polis son olarak kadın mühendis P.Ş.'nin (37) lüks cipini arkadan çarparak durdurup gasp etmeye çalışan, ancak genç kadının kontak anahtarını karşı şeride fırlatması üzerine başarılı olamayınca kaçan 3 şüpheliyi önceki gün Sarıyer'de gözaltına aldı.

KUYUMCUYU DA SOYMUŞLAR
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Murat C., Yahya G. ve Vahap P. adlı şüphelilerin, Ümraniye bölgesinde 20 Ağustos Günü meydana gelen ve 3 kilogram altının çalındığı kuyumcu soygunu olayının da failleri olduğu belirlendi.

DAHA ÖNCEKİ SUÇLARINDAN 80 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ
Şüpheliler arasında bulunan Murat C.'nin ise benzer bir suçtan dolayı yargılandığı davada 80 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Tutuksuz yargılandığı sırada ceza alan Murat C.'nin dosyasının onanmak üzere Yargıtay'da bulunduğu öğrenildi.

GASP EDİLEN CİPLER SURİYE'YE GÖTÜRÜLMÜŞ
Polis, şüphelilerin gasp ettiği 2 araca ulaşarak sahiplerine teslim etti. Lüks cip olduğu belirtilen 3 araç ise bulunamadı. Yetkililer, bu araçların Suriye'ye götürülme ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler