Bayram tatilinde buralara gitmek isteyenler dikkat! Boş yer kalmadı

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Edremit ve Ayvalık'taki otel ve pansiyonlar, arife gününden itibaren 5 gün yüzde 100'e varan dolulukla hizmet verecek.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 16:06
Abone Ol google-news

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Edremit ve Ayvalık'taki otel ve pansiyonlar, arife gününden itibaren 5 gün yüzde 100'e varan dolulukla hizmet verecek.

127 bin ikinci konut ile 25 bin yatak kapasitesi sahip Edremit Körfezi ile Ayvalık ilçesinde, 5 günlük bayram tatili boyunca yaz günlerini aratmayacak kalabalık oluşacak.

İDO SEFER SAYILARINI ARTIRDI

Arife gününden bayramın 4. gününe kadar otel ve pansiyonlar yüzde 100'e varan dolulukla hizmet verirken, ikinci konutların da önemli bölümünün dolması bekleniyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tatil bölgelerindeki bayram yoğunluğunun da etkisiyle bazı yönlerdeki sefer sayılarını artırdı. 3-7 Ekim arasında İstanbul-Bandırma hattında 66 sefer düzenleyecek İDO, 22 bin yolcu ve 4 bin araç taşıyacak.

YOĞUNLUK BEKLENEN BÖLGELER

İstanbul'dan Bursa hattına 113 seferle 27 bin yolcu ve 4 bin 500 aracı getirecek İDO, Yalova yönünde ise 290 seferle 35 bin yolcu ve 8 bin 500 araca hizmet verecek. Deniz yoluyla İstanbul'dan gelecekler ile karayolunu tercih edecekler, Bursa, Eskişehir gibi illerden katılanlar eklendiğinde geçiş güzergahındaki Balıkesir'in çevre yollarında arife gününde yoğunluk yaşanacak.

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü de trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle ek tedbirler aldı. Aşırı trafik yoğunluğunun yaşanması beklenen Balıkesir'i Bursa (İstanbul, Ankara , Eskişehir), İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında ekipler, hız ve emniyet kemeri uygulaması yapacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon