Sandık başkanlığı öğretmeni mesleğinden etti

Sivas'ta yaşayan 27 yıllık öğretmen 48 yaşındaki Osman Yıldız, 2011 seçimlerinde başkanı olduğu sandığın yerini değiştirdiği gerekçesi ile yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Aldığı bu ceza ile Yıldız'ın öğretmenlik hayatı bitti.

Yayınlanma: 24.11.2013 - 16:20
Abone Ol google-news

Diriliş Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası ilkokul öğretmeni Osman Yıldız 2011 yılında yapılan genel seçimlerde sandık başkanı olarak merekeze bağlı Kartalca Köyü'ne gönderildi. Burada sandık başkanı olarak görev yapan öğretmen Osman Yıldız, saat 15:00'da köyde oy kullanacak kimse kalmadı denilmesi üzerine sandık görevlileri ile birlikte yemek yemek için oy sandığını da alarak köy muhtarı Hacı Ömer Baldak'ın evine gitti. Bu sırada oy kullanmak için okula gelen Durmuş Şeker oy sandığını okulda göremeyince sandık görevlilerini şikayet etti.




Bunun üzerine Sivas Cumhuriyet Savcılığı, Osman Yıldız hakkında oy sandığının yerini değiştirdiği gerekçesi ile dava açtı. Sivas 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Osman Yıldız yaklaşık 2 yıl süren dava sonunda 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi kararı onayınca 27 yıllık öğretmen Osman Yıldız'ın öğretmenlik hayatı sona erdi. Görev yaptığı Mimar Sinan İlkokulu önünde öğrencileri ve velileri ile bir araya gelen Yıldız öğretmenlik hayatının bittiğini gözyaşları içinde anlattı.

EN ACI ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ

Mahkeme kararı ile büyük bir yıkım yaşadığını belirten Osman Yıldız, 27 yıllık öğretmenlik hayatının en acı hediyesini aldığını söyledi. Seçim günü köy okulunda sabah 07.00'dan 15.00'e kadar oy kullanma işleminin yapıldığını belirten Yıldız, "O sırada aşırı yağmur yağıyordu. Bunun için okula yemek gelmedi. Yanımdaki üyeler de acıktıklarını söylediler. Bu sırada muhtar geldi. 'Yağmur çok yağdığı için yemeği buraya getiremiyoruz, eve geçelim yemeğinizi orada yiyin' dedi. Bunun üzerine okulun kapısı sağlıklı olmadığı ve çatısı da aktığı için sandığı yanımıza alıp muhtarın evine yemeğe gittik. Bu sırada Durmuş Şeker isimli şahıs oy kullanmaya gelmiş. 5 dakika beklemiş. Sandık kurulunu şikayet etmiş. Biz orada kanuna aykırı hiç bir şey yapmadık. Ama yine de suçlu ilan edildik. Yargılanma sonunda 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildik. Mahkemenin sonucunu Yargıtay'a temiz ettik. Yargıtay 9'uncu Dairesi'nde aldığım hapis cezası onandı. Bu onama sonucunda 27 yıllık öğretmenlik hayatım bitirildi." dedi. Yargıtay'a karar düzeltmek için başvuruda bulunduğunu belirten Yıldız, "Öğretmenlik benim çocukluğumdan bu yana idealimde olan tek meslekti. Hiç kimsenin bahşetmesi ile ben bu mesleği seçmedim. Bu duruma tahammül edemiyorum. Kendime de asla yediremiyorum. Şu anda geçimimi sağlayacak hiç bir gelir kaynağımda kalmadı. Üniversitede okuyan iki tane çocuğum var. Onların eğitim hayatı da bitecek. Aile olarak psikolojimiz bozuldu. Öğrencilerimiz mağdur oldu. Velilerin psikolojisi bozulmuş durumda. Tüm bu haksızlıkların yetkililer tarafından duyularak ortadan kaldırılmasını istiyorum." diye konuştu.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER ÖĞRETMENİ GERİ İSTİYOR

24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlerinin görevden alındığını duyan öğrenci velileri ve öğrenciler yetkililere seslenerek kararın düzeltilmesini istedi. Böyle bir sebepten dolayı öğretmenliğinin bitmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen veliler, Osman Yıldız'ın mesleğine geri dönmesini istediklerini dile getirdi. Öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen Mimar Sinan İlkokulu 1'inci sınıf öğrencileri ise okul önüne gelerek öğretmenlik hayatı biten Osman Yıldız'ın eline öperek öğretmenler gününü kutladılar. Bu durum karşısında duygulanan Osman Yıldız gözyaşlarını tutamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler