CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: ‘Bakan ihale yolsuzluğunu biliyor mu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Suriyeli öğrencilerin taşıması ihalesi ile hiçbir işlem yapmayan “Yücel Turizm” firmasına iki milyon liralık ödeme yaptığına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 01.03.2019 - 18:14
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul’da milli eğitim müdürlüğünün ihalesindeki yolsuzluk iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaya, “Bir ihbar mektubuyla ortaya çıkan olayda, İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Suriyeli öğrencilerin taşıması ihalesinde, hiçbir Suriyeli öğrenciyi taşımayan “Yücel Turizm” adlı bir firmaya, iki milyon liralık ödeme yaptığı iddia edilmektedir. Mektupta ayrıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kurt’un, Suriyeli öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü 47 okuldaki okul müdürlerine baskı yaparak, görevden almakla, öğretmenlik yaptırmamakla tehdit ederek; taşınmayan öğrencileri çizelgelerde taşınmış gibi gösterilmesini sağladığı da iddia edilmektedir” dedi.

'ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Kaya, ihale yolsuzluğuna ilişkin inceleme yapan MEB Müfettişlerinin de olayı kapattıklarını, ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüğüne her yıl aynı müfettişlerin gönderildiği de iddialar bulunduğunu aktardı. Kendisine de benzer ihbarların ulaştığını belirten Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini duyurdu. Kaya, ihbarlara konu ilçede inceleme yapılıp yapılmadığını ve ihale yolsuzluğu iddialarını sordu. Okul müdürlerine baskı konusunu da gündeme getiren Kaya, “Müfettişlerin yolsuzluğu kapattıkları iddiaları ve her yıl aynı müfettişlerin gönderildiği doğru mudur? Tüm bu iddialar doğruysa ilgili kişiler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır” dedi.

HARCAMALAR AÇIKLANMADI

Kaya, “Suriyeliler kullanılarak yapılan yolsuzluk olayı ilk değil, son da olmayacak, biliyoruz. Çünkü daha önce de, AKP Genel Başkanı Suriyelilere 35 milyar lira harcama yapıldığını açıkladı. Ancak yapılan harcamaların nerelere, kimlere, nasıl yapıldığı hala açıklanamadı. Suriyeli çocukların eğitiminden sorumlu olanlar, eğitim vermediği gibi, yolsuzluklarını da onların üzerinden yapıyorlar. Diğer yolsuzluklarda olduğu gibi, Suriyeli öğrencilerin hayali taşınması vurgununun da takipçisi olacağız. Yolsuzlukların kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz, er ya da geç hesabını soracağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler