Cumartesi Anneleri Cüneyt Aydınlar'ın akıbetini sordu

Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 727. haftada İstanbul İHD Şubesi önünde bir araya geldi. Cumartesi Anneleri, bu hafta 1994 yılında gözaltında kaybedilen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sordu.

Yayınlanma: 02.03.2019 - 22:17
Abone Ol google-news

Burada açıklama yapan, 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, “Biz yalanın tahakkümüne karşı hakikati tüm insanlara duyurmak için buradayız. Çünkü özgürlüklerin yolu hakikatten geçer. Bugüne kadar Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini ortaya çıkaracak bir işlem yapılmadı. Cüneyt Aydınlar dosyası evrensel hukuka aykırı biçimde zaman aşımı gerekçe gösterilerek kapatıldı” dedi.

Tosun, Aydınlar’ın annesi Menekşe Aydınlar’ın “Oğluma ne yaptınız, bilmeye hakkım var” sorusunu yineleyerek Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Aydınlar’ın kardeşi Emrah Aydınlar da “25 yıldan beri kaybedilen abimden haber alamıyoruz. Annem her akşam oğlu geleceği için kapının önünde bekliyor. Bütün kayıp anneleriyle birlikte mezarlığımız olan Galatasaray Meydanı’nda mutlaka oturacağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler