Öcalan'ın kardeşi toprağa verildi

İmralı'da yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 75 yaşında vefat eden ablası Havva Keser, Adana'da toprağa verildi. Cenaze töreninde Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan ile Havva Keser'in çerçeveli fotoğrafını taşıdı.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 13:51
Abone Ol google-news

Geçen ay Özel Adana Hastanesi'ne kaldırılan 10 çocuk annesi Havva Keser, yüksek tansiyon, diyabet hastalığı ve beyin kanaması teşhisiyle tedaviye alındı. Yoğun tedavi gören Havva Keser, dün sabah kurtarılamadı. Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Mahallesi'nde oturan Havva Keser'in cenazesinin, evinin bulunduğu yerde toprağa verilmesine karar verildi.

Keser'in cenazesi bu sabah Özel Adana Hastanesi morgundan alındı. Morg önünde Havva Keser'in kardeşleri Mehmet Öcalan, Fatma Öcalan ile oğlu Osman Keser, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Meral Danış Beştaş hazır bulundu.

Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan Havva Keser'in cenazesi, yaklaşık 50 araçlık konvoyla Asri Mezarlık'a taşındı. Cenaze aracına binen Mehmet Öcalan, ablası ile ağabeyi Abdullah Öcalan'ın birlikte olduğu çerçeveli fotoğrafı elinde taşıdı. Havva Keser'in kızı Fatma Türk de tabutun yanında yürüyüp, gözyaşı döktü.

Havva Keser'in cenazesinin taşınması sırasında D-400 karayolunda geniş güvenlik önlemi alındı.

Cenaze aracının arkasında yaklaşık 1000 kişi, mezarlığa kadar yürüdü. 1 kilometre kadar süren yürüyüşte cenaze aracının önünde Havva Keser'in iki torunu nineleri ile birlikte Abdullah Öcalan'ın birlikte yer aldığı fotoğrafı taşıdı. İki imam mezarlıkta cenaze namazının nasıl kılınacağını Türkçe ve Kürtçe olarak anlattı. Daha sonra cenazeye katılan erkekler saf tuttu. Ön sırada Havva Keser'in kardeşi Mehmet Öcalan ve oğlu Osman Keser ile diğer aile bireyleri yer tuttu. Namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan Havva Keser'in cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazenin defni sırasında HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana da gelip, Keser ailesine taziye diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler