Gezi’den 6 yıl sonra duruşma

16 kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Gezi Parkı davasında ilk duruşma 24 Haziran'da görülecek.

Yayınlanma: 05.03.2019 - 12:44
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’ne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

<haber-dikey:1277379>

Sosyal medya paylaşımlarına, sanıkların uçuş kayıtlarına, telefon tapelerine, MASAK raporlarına yer verilen iddianamede Gezi Direnişi’nin hükümeti devirmek için yapılan bir kalkışma hareketi olduğu öne sürüldü. İddianamede yer alan isimler Gezi direnişinden 6 yıl sonra çeşitli suçlamalarla yargıç karşısına çıkacak. İlk duruşma 24 Haziran'da görülecek.

İddianamede 16 isim hakkında, “Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs” ve “Gezi olaylarını finanse etmek” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Oyuncu Memet Ali Alabora ve Osman Kavala’nın “etki ajanlığı” yaptığı öne sürüldü.

Darbe benzetmesi

Arap Baharı’nın geniş geniş anlatıldığı iddianamede, Kasım 2011’de Taksim’de yapılan bir gösteride oyuncu Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Öğün ve Handan Meltem Arıkan’ın Arap Baharı’nın bölgesel olmadığı, küresel olduğu, eninde sonunda Türkiye’de de olmasını arzu ettiklerini açıkça dile getirdikleri öne sürülerek devam eden süreçte 27 Mayıs 2013 Gezi Parkı Direnişinin başladığı kaydedildi. İddianamede Gezi direnişi 27 Mayıs darbesine benzetildi. Osman Kavala ve diğer sanıkların Sırp asıllı İvan Maroviç’ten Kahire’de Otpor direniş eğitimleri aldıkları öne sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler