Sultangazi'de HDP binasını kuşattılar

Sultangazi HDP ilçe binasında 60 kişi mahsur kaldı. İlçe binası kalabalık bir grup tarafından kuşatıldı. Grubu dağıtamayan polis HPD'lilere tahliye talebinde bulundu.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 15:26
Abone Ol google-news

IŞİD'ın Kobani'ye girmesini protesto eden bir grup Sultangazi'de yürüyüşe geçti. Gruba tepki gösteren karşıt görüşlüler ise sokağa çıktı. IŞİD'i protesto eden grup HDP ilçe binasına sığındı. İki saat önce başlayan gerginlikte yaklaşık 60 kişi ilçe binasında mahsur kaldı. Kalabalık tekbir getirerek binayı taşladı.

 <video:127908>

HPD İstanbul Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliğine bilgi verilerek gerekli önlemlerin alınması istendi. Partililer ayrıca İstanbul Valisi'ne ulaşmak istediklerini ama Vali ile henüz bir iletişim kuramadıklarını da belirtti.

İstanbul'da belediye otobüslerini yaktılar

Polis: Sizi tahliye edelim

Olay yerine gelen emniyet güçleri grubu dağıtmayı çalıştı. Yaklaşık 3 bin kişilik grubu bölgeden uzaklaştıramayan polis HDP'lilere tahliye talebinde bulundu.

HDP'den alınan son bilgiye göre, polis binaya sığınanlara 'sizi tahliye edelim' dedi. HDP'liler ise 'grubu dağıtamadınız bizi tahliye ederken can güvenliğimiz nasıl sağlayacaksınız?' diyerek tepki gösteri. Partililer grup dağılmadan binadan ayrılmayacaklarını söyledi.

FOTO GALERİ - Sultangazi'de HPD'lilere linç girişimi

 

Polisin attığı gazdan dolayı  bazı vatandaşlar fenalık geçirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler