Öğretmen olmak için rekor kırdı

Derya Can, 6 yıl KPSS’yi kazanıp beden eğitimi öğretmeni olarak atanamayınca dalış sporuna yöneldi. 71 metreye dalıp iki kez dünya rekoru kırdı. Yönetmelik gereği uluslararası yarışmalarda derece alanlara kadro verildiğinden sonunda ataması yapıldı.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 09:24
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kaş ilçesinde “değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalışında” 71 metreye, “paletsiz ip destekli dalışında” da 71 metreye dalıp iki kez dünya rekoru kıran Sualtı Milli Takım sporcusu Derya Can, bilinmeyen ilginç hikayesini anlattı.

 

Rekor, atama getirdi

Vatan'ın haberine göre 6 yıl boyunca girdiğim KPSS sınavı sonunda beden eğitimi öğretmenliğine atanamayınca dalışlara yöneldiğini ve rekorlar kırdığını dile getiren Milli Sporcu Derya Can, şunları söyledi: “2001 yılında üniversitenin spor bölümünden mezun olduktan sonra 6 yıl boyunca beden eğitimi öğretmenliği ataması için KPSS sınavına girdim. Sınavlarda yeteri puanı almama rağmen, öğretmen açığı olmaması nedeniyle bir türlü atanamadım. Atanamayınca da dalış sporuna yöneldim. 2007 yılında da dünya ikinci olarak ülkeme rekor getirince yönetmenlik gereği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenliğe atandım. Böylece yıllardır beklediğim kadroya rekorla ulaştım.”

 

Yeni rekor denemesi

2014 yılında da iki dünya rekoru için çalışmaları olduğuna değinen Derya Can, “Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yıl dönümü olan 2015’te hiç kimsenin denemediği özel bir denemede bulunacağım. Bu deneme sonunda da alacağım dereceyi Çanakkale Şehitlerine armağan edeceğim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler