İstanbul alev alev

İstanbul'un birçok ilçe ve semti, Kobani eylemleri nedeniyle savaş alanına döndü.

Yayınlanma: 08.10.2014 - 05:28
Abone Ol google-news

Sultanbeyli'de toplanan bir grup, Kobani'deki IŞİD kuşatmasını protesto etmek için gösteri düzenledi. Eylem sırasında karşıt görüşlü bir grup ile eylemci grup karşı karşıya geldi. İki grup birbirine girerken, kavga sırasında taş ve sopalar havada uçuştu.
Fatih Bulvarı üzerinde toplanan grup, Kobani için gösteri yapmaya başladı. Bu sırada, karşıt görüşlü bir grup ile eylemci grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin kavgaya dönüşmesi sonucu iki grup birbirine girdi. Devreye giren polis ekipleri ise dağılın uyarısına aldırmayan gruplara biber gazıyla müdahale etti.

Polisin müdahalesine taşlarla karşılık veren grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polisin müdahalesinden kaçan bir grup eylemci ise HDP İlçe binasına sığındı. Karşıt görüşlü grup, bu kez de HDP binası önünde toplanarak binayı taşlamaya başladı. Binaya sığınan eylemci grup da aşağıya taş atmaya başladı. Polis, TOMA ile HDP binasına tazyikli su sıkarak eylemcileri içeriye soktu.
Olaylar sırasında bir çok işyeri zarar gördü. Gruplar, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.


KADIKÖY'DE EYLEMLER GECE BOYU SÜRDÜ

Kadıköy'de, IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasını protesto eden gruba polis müdahale etti. Polis, taş ve şişe atan eylemcileri biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile dağıttı.
Saat 20.00 sıralarında Bahariye Caddesi'nde toplanan grup, ateş yakıp yola barikat kurdu. Gruptan bazı kişiler, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine havai fişek, taş ve şişe attı. Polis de gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokalara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Eylemciler polislere taş ve şişe atarken, polis de biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında uzun süre kovalamaca devam etti. Polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.
Kadıköy'deki gerginlik devam ediyor.

OKMEYDANI'NDA YOL KESİP BARİKAT KURAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Okmeydanı Anadolu Kahvesi önünde yol kapatıp barikat kuran yüzleri maskeli grup, yoldan geçen araçlara taş atmaya başladı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet polisi gruba gaz bombası atarak müdahale etti. Bu sırada, olayları izleyen bazı vatandaşlar, atılan gaz bombalarının arasında kalarak kaçışmaya başladı.
Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.

OTOBÜSÜ MOLOTOFLU SALDIRIYA UĞRAYAN İETT ŞOFÖRÜ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Beyoğlu Piyalepaşa'da akşam saatlerinde benzin istasyonunun önünde molotof kokteyli ile ateşe verilen İETT otobüsünün şoförü, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.
Belediye otobüsünü durduran yüzleri maskeli grup, molotofkokteyli ile saldırdıkları otobüsü ateşe vermiş, kısmen yanan araçtaki alevleri şoför söndürmeye çalışmıştı.
Otobüsünde büyük çapta hasar oluşan İETT şoförü Hüseyin Tercan, "Yolumu kestiler. Kapıları aç dediler. Açmayınca molotof kokteyli attılar" dedi.
Tercan, daha sonra, gelen Çevik Kuvvet polislerine de ağlayarak olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Polis ekipleri, havadan helikopter desteğiyle kaçan göstericileri bulmak için çevrede operasyon başlattı.


POLİS, GALATASARAY MEYDANI'NDA EYLEMCİLERE MÜDAHALE ETTİ

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda bazı kişiler gözaltına alındı.
Akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Kobani kuşatmasını protesto eylemi yaptı. Polis, dağılın uyarısına aldırmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup ara sokaklara kaçarak dağılırken, bazı kişiler gözaltına alındı. Bir eylemci de gazdan etkilenerek fenalaştı.

GAZİ MAHALLESİ'NDE YOLLAR KAPANDI

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde, IŞİD'in Kobaniye yönelik kuşatmasını protesto eden gruba polis müdahale etti.
İsmetpaşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
Başka bir grup da, Halk Ekmek fabrikası önünde yola çift taraflı barikat kurarak, o sırada yoldan geçmekte olan Sultangazi Belediyesi'ne ait bir çöp kamyonuna zarar verdi. Kamyonu yola parelel park eden göstericiler, ardından aracı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı.
Kuzey Habipler Yolu'na da barikat kuran grup, ateşe verdikleri barikatla yolu trafiğe kapattı.
Polis ekipleri ve zırhlı polis araçlarının bölgeye gitmesiyle, göstericiler ara sokaklara dağıldı.


KÜÇÜKÇEKMECE KANARYA MAHALLESİ'NDE GERGİNLİK

Kanarya Mahallesi'nde, Kobani'ye yönelik IŞİD kuşatmasını protesto eden gruplar ile Çevik Kuvvet ekipleri karşı karşıya geldi. Şahin Caddesi üzerinde yoğunlaşan göstericilere polis tazyikli su, gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Yüzleri kapalı göstericiler ise polise molotof kokteyli, havai fişek ve taş ile karşılık verdi. Bu sırada, lolotof kokteyllerinin hedefi olan zırhlı bir polis aracı da yanmaya başladı. Alevler, TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü.

TRAFOYU ATEŞE VERDİLER

Kanarya Mahallesi'nin pek çok sokağında çöp kutuları yakılarak barikat olarak kullanıldı. Bazı sokakların araç girişine kullanımına kapandığı mahallede, mahalle girişindeki trafo da yakıldı.

ZEYTİNBURNU'NDA KOBANİ EYLEMİ

Zeytinburnu'nda IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup Telsiz Mahallesi, Dikilitaş Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın camlarını kırarak ATM cihazına zarar verdi, aynı cadde üzerinde bulunan otobüs duraklarına da zarar veren grup daha sonra dağıldı. Bunun üzerine mahallede toplanan yaklaşık 50 kişi, göstericilere tepki gösterdi. Bir süre mahallede tur atan grup, daha sonra 58. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan AKP İlçe Binasının önüne geldi. Polise tepkilerini dile getiren gruptan bazılarının ellerinde bulunan sopalar dikkat çekti. Çevik Kuvvet ekipleri AKP binası önünde önlem alırken, grup daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler