CHP ve İYİ Parti'den bir ilk! Beraber kürsüye çıktılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'de seçmenlerle buluştu. İki liderin de gündeminde ekonomik kriz yer aldı. Kılıdaçroğlu konuşmasında, "Çocuğa mama alırken, dolmuşa binerken vergi ödüyorsun. Kürk alırken vergi yok." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 06.03.2019 - 17:56
Abone Ol google-news



Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk ortak mitingi Denizli’de yaptı. Özay Gönlüm Meydanı’ndaki mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’ye yüklenerek, “Nasıl oldu da bu milleti 17 yılın sonunda soğan kuyruğuna mahkûm ettiler? Yetti gari diyeceksiniz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de, “Erdoğan şımardı, kibirlendi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, yerel seçimlerde ilk ortak mitingini Denizli’de yoğun katılımla gerçekleştirdi. Alanı dolduran kalabalığa seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi bu ülkeye getirene kadar mücadale edeceğiz. Sizlerin de oyları ile Denizli’nin kaderini değiştirmeye talibiz, göreceksiniz nasıl Denizli bölgenin en güçlü markası olacak” dedi.

Hiçbir sorunu çözemediler

İktidarın 17 yıldır hiçbir sorunu çözemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “20 yıldır Denizli’yi yönetiyorlar. Sanayide, tarımda, caddelerde, mutfakta, istihdamda sorun var. Denizlililerin de dediği gibi yetti gari diyeceksiniz” kaydetti. Kanunen milli gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çiftçiye 14 milyar lira eksik verdiler. Suriyelilere para var, çiftçiye neden para yok?” diye konuştu. AKP seçmenine de seslenen Kılıçdaroğlu, “Oy verdiniz, tek başına iktidar yaptınız, her türlü imkânı sağladınız, kendi vicdanlarınıza sorun. Nasıl oldu da bu ülkenin insanı 17 yıl sonra gelir de soğan kuyruğuna girer?” ifadelerini kullandı.

Akşener’den terörist çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yapan Akşener ise yurttaşlara “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız? Şakası bile ne kadar acı değil mi?” diye seslendi. Akşener, “Şımardılar, şımardı, kibirlendi, sizin içinizden çıktığını iddia etmişti ama 300 korumayla geziyor, helikopterle geziyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 milyona yakın seçmeni “terörist” olarak nitelendirdiğini kaydeden Akşener, “Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimizle dövüştürerek, düşman eden politikayı 17 yıldır sürdürüyor” şeklinde konuştu.

3 aylık maaşımı vereceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tank Palet Fabrikası için bir teklif sunan Akşener, “O fabrikayı Katarlılardan geri almak için 500 milyon dolarlık uçağını satsın. Biz o fabrikanın en iyi çalışması için her türlü katkıya hazırız. Ben 3 aylık emekli maaşımı hemen bağışlayacağım söz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler