Fethullah Gülen'den Twitter uyarısı...

Gülen. 'Çok kötü şeyler duyabilirsiniz'

Yayınlanma: 25.11.2013 - 10:43
Abone Ol google-news

Fethullah Gülen AKP taraftarlarının Twitter'dan cemaat mensuplarına yazdıkları hakaretler için taraftarlarını uyardı. 

AKP'liler dershane tartışmaları çıkar çıkmaz ve Zaman Gazetesi'nde çıkan haberler sonrasında Twitter üzerinden Cemaate yakın kullanıcılara hakaretler yağdırılmıştı.

Çöküşünün işareti mi?

Cemaatten susmayacağız mesajı

İşte Fethullah Gülen'in açıklamaları...

"Çok kötü şeyler duyabilirsiniz; rica ediyorum ben, aynıyla mukabelede bulunmamak lazım. Şimdilerde Twitter denen şeyler var; iyi şeylere tercüman olursa, Allah'ın rahmeti; insanları birbirine düşürüyorsa, Allah'ın belası şey. İnsanlar birbirine atıp duruyorlar. İnsanlar bu atmalara geliyor, bu defa da onlar atıyorlar. Birisi diyebilir ki “Maske düştü!..” A be birader, sen mü'minsin, yapma bunu. Eğer Kıtmirin maskesi olsaydı kırk seneden beri ehl-i dalalet onun yakasından elini çekerdi. 1960, 1970, 1980 ve 28 Şubat'ta preslendim. Ama sana demiyorum, “Niye senin yakana elini uzatmıyor?” Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Peygamber Efendimiz (alâ seyyidinâ ve aleyhimessalâtü vesselam) yakalarını başkalarından kurtarabildiler mi? Bence senin kendi durumunu bir kere daha gözden geçirmen lazım. Ama ben, bana kalırsa, bu kadarcık da olsa bunları dememeliyim. İncinsek de incitmemeliyiz, kırılsak da kırmamalıyız. Hep gönül alıcı bir tarzda hareket etmeli, nazargâh-ı ilahi olan kalblere kat'iyen dokunmamalıyız. Bize düşen şey “Eyvallah!..” etmektir."

"Kimden gelirse gelsin sıkıntılar olgunlaşmanın en önemli yollarındandır. Öyle olmasaydı, Allah en sevdiği ibâdını adeta bir hamur teknesinde yoğurmaz ve yoğrulmalarına meydan vermezdi."

"Tazyikler, ezilmeler, sıkıntılar ve arzumuza göre yaşama imkânlarından mahrum bırakılmalar karşısında Cenâb-ı Hakk'ın murâd-ı sübhânîsini arzularımıza tercih etmemiz lazım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler