Süleyman Soylu’nun o sözleri yeniden gündemde: Yeni Türkiye'de MHP'ye yer yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun FETÖ’nün yayın organı STV’de MHP ve BDP hakkında söyledikleri yeniden gündeme geldi. Soylu, MHP’nin yeni Türkiye’de yeri olmadığını belirterek, BDP'nin Meclis'e girmesi gerektiğini söyledi. BDP daha sonra kapatılmış yerine HDP kurulmuştu.

Yayınlanma: 11.03.2019 - 10:10
Abone Ol google-news

<video:1287976>

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun FETÖ’nün yayın organı STV’ye verdiği röportaj yeniden gündeme geldi. Soylu, FETÖ üyesi olmakla suçlanan ve firari durumda olan Önder Aytaç ve Gültekin Avcı’nın sunduğu Derin Bakış programında yaptığı açıklamada AKP’nin 2010 yılındaki referandumdan sonra seçim barajını düşürmesi gerektiğini ve o dönemki BDP’nin Meclis’e girmesi gerektiğini söyledi.

“YENİ TÜRKİYE’DE MHP’NİN YERİ YOK”

Soylu, MHP ile ilgili ise “Milliyetçi Hareket Partisi, 1960 sonrası vesayet sisteminin oluşturduğu 2 temel sonuçtan ortaya çıktı: Biri itilafları artıran bir sonuç, ikincisi ötekileştirmeyi artıran bir sonuç. Buradan Milliyetçi Hareket Partisi ortaya çıktı. Ben darbenin ürünüdür demiyorum ama, doğal bir sonuç olarak böyle bir siyasi talebi karşılamak adına doğdu MHP. Yeni Türkiye bu değil. Yeni Türkiye’de MHP’nin hiçbir kodu yok artık. Gelecekte Milliyetçi Hareket Partisinin kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’ne elemlendirmesine çok sıcak bakanlardan biriyim” ifadelerini kullandı.

BDP’nin 2010 yılındaki referandumu boykot etmesinin, ülke gündeminin birinci sırasına ‘Kürt meselesini’ getirdiğini savunan Soylu, “Türkiye’deki bir milliyetçi bakış, hepimizi etkileyen, hoşuna giden, ‘Türkiye’de böyle bir şey yoktur. Bak boykot etkili olmamıştır. Bak boykot etkili olmamıştır’ değil. Kürt olanın da Kürtlüğü ile onur duyacağı Bir Türkiye’yi garipsememek lazım. Bugünkü Anayasa bunu garipsiyor ve yok sayıyor. Bu doğru bir şey değil” dedi. Soylu, ayrıca Kürtçe’nin seçmeli ders olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler