Eren Erdem'den mesaj var

Tutuklu Eski CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem'in twitter hesabından bir dizi paylaşım yapıldı.

Yayınlanma: 11.03.2019 - 11:44
Abone Ol google-news

İşte Erdem'in hesabından yapılan paylaşımlar:

1-) Silivri’den selamlar. Geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan Ertugrul Akbay’a Allah’tan rahmet diler, @gazetesozcu ailesine başsağlığı dilerim.

2-) Malumunuz, yaptığım muhalefet sebebi ile talimatla tutuklanıp, tutukluyken cezaevinde yapılan operasyonda ele geçirilmek suretiyle hücremde tekrar yakalanıp tutuklanabilen ender kişilerden biriyim.

3-) Sonra hiçbir delil olmaksızın; siyasilere biçilmiş ve sırf özgürlüğümü gasp için verilen 4 yıllık cezayla tahliye olmayan TEK kişiyim.

4-) Neyseki AYM’miz var. Oda olmazsa AİHM var. AİHM kararlarını uygulamayan yargımız var. Herşey var ama “adalet” yok.

5-) Dünya da yargıya güven sıralamasında en alt sıralardayız. Adalet yok. Hukuk güvenliği yok. “Beka” diyenlerin ajandasında bu krize çözüm var mı? Yok..

6-) Bu floodlara bolca RT ve fav alayım. Yazacağım, onların arzu ettiği gibi suskunluğa dalıp gitmeyeceğim. İÇ’i yazdım. Şimdi DIŞ’ı yazıyorum.

7-) Öncelikle Osman Kavala yan avluma taşındı. Camdan cama görüşüyoruz. Günde 6saat yürüyor. Umarıö “volta atmak suretiyle şiddetsiz darbe falan olmaz” Endişeliyim..

8-) Selçuk Kozağaçlı bizim bölüme geldi. Sık sık görüyorum. Açlık grevi sürüyor. “Adalet” istemek dışında bir talebi yok. Oda bizim ülkemizde yok maalesef...

9-) koğuş arkadaşım her seferinde “çoban matına’ düşüyor. İnfaz memurları 3600 ek gösterge bekliyor ve masumlar adalet bekliyor. Buralar böyle..

10-) İlk serzenişim Karar gazetesi yazarı Yıldız Ramazanoğlu’na. “Suriye hapishanelerine” sürekli atıf yaparken Türkiye hapishanelerine temas etmemesi üzücü.

11-) Ben ya da başka biri için değil, cezaevleri Yıldız hanımın hemcinsleri ile dolu. Kadınlar gününde bebekleri ile zindana tıkılmış garipleri anımsamalıydı.

12-) Suriye’deki zindan da buralar residance mi? Serzeniyorum çünkü Yıldız Ramazanoğlu adil, namuslu bir kalemdir. Kadın mahpuslara eğilmelisiniz Yıldız hanım..

13-) Malum “of the record” ifadesini “oprikota” olarak algılayıp, bu yeni kavrama derin manalar yüklemek ancak bizim yüce yargımıza mahsus bir durum.

14-) Ama hak yemeyeyim, namuslu hakim ve savcılar var. Fazlacalar. Ama baskı altındalar. Nefes dahi alamıyorlar. İşte size “beka” sorunu.

15-) Mesela benim dosya. Dava süreci sürdüğünden özetle şunu söyleyeyim; “1 HSK üyesi ile bir BAKAN “ tarafından kurulup örülen bir kumpas.

16-) Vakti gelince o bakanı ve üyeyi belgeleri ile açıklarım. Bilirsiniz,ben belgesiz konusmam.

17-) Memleket meselelerine kafa yorarken aldigim bazi notlarla tamamlayacagim.

18-) Merak ediyorum, HDP=PKK demek HDP’li=PKK’li; yani 6 milyon HDP secmenine PKK’li demek anlamina gelmez mi?

19-) Gercekten HDP’ye oy veren herkes teroristtir imasinin esas boluculuk ve teror dili oldugu gerceginden kopuklar mi?

20-) Oy karsiligi cennetten arazl tahsisi yapanlarin bu hoyratligi, cennete yonelisi azaltma riski tasiyor. Ulkede kitlesel inanc krizine yol acabilir. Diyanet goreve..

21-) Millet ittifakı listelerinde 200 kusur terorist var diyorlar. Bir adayın aday olması için Adli siciline bakılır. Bu nemenem bir sozdur.

22-) Arkadaşlar oyalanmayın. ‘Beka’ tartışması üzerinden halkın ayrıştırılması, 2 partili başkanlık sisteminin sosyolojisini oluşturma amaçlı bilinçli bir hareket.

23-) Amaç demokratik çeşitliliği yok edip sistemi 2 kutuplu bir aşamaya evriltmek.50yıllık devlet projesi bu. Kenan Evren’in hayaliydi.

24-) Ayrıca “yerel seçimin kaybı rejim tartışması yaratır “sözü ilk kime aitse 1 nisan da tartışmayo o başlatır. Bu çıkış sn. Bahçeli’ye aitti. At fava bekle..

25-) “15 Temmuz’da denediler olmadı, şimdi 31 Mart’ta deniyorlar” sözü, demokrasiyi şişe takıp ateşe atma girişimidir. Anca bizim ülkemizde
zikredilebilir...

26-) Kalite-kantite krizi yaşıyoruz. Bayağı yılışık ve birikimsiz tiplerin müflis tacir misali siyaseti tasfiye çabasına tanık oluyoruz.

27-) Türkiye’nin son 30 yılının en büyük ‘beka’ krizi 1 mart tezkeresiydi. Ve o krizin aşılmasını sağlayan, bu yüzden hedef olan kişi Sn. Deniz Baykal’dı. Beka böyle korunur.

28-) Ülkemizin bekasını tehdit eden en önemli 2. adım “Ergenekon ve Balyoz” kumpasıydı. Hem 1 Mart hem de kumpaslarda bekaya karşı duranların ağzına yakışmaz bu kavram.

29-) Bak hala bilinçaltlarının etkisi ile rahatlıkla “15 Temmuz’u bastıran en önemli güç TSK içindeki yurtseverlerdi” diyemiyorlar.

30-) Çünkü o yurtsever askerlerin çoğu “ergenekon-balyoz” kumpaslarında hedefti. İktidar alttan alta ;”fetö kumpas yaptı ama ergenekon da var” şaiyaları yayıyor.

31-) Sizin Balyozcu darbeci dediğiniz denizciler bugün “Mavi Vatan” tatbikatı yapıyor. Tatbikatın isim babası, balyoz kumpasında esir alınmış bir asker. Beka diyorsunuz ya, bekayı kim tehdit etti, ortada...

32-) Bu iktidar 40 yılda bir akıllı bir iş yaptı.” S-400 alımı” doğru hamledir. Umarım bu konu rahip olayı gibi olmaz!

33-) bu arada, “Mavi Vatan” tatbikatının “millennium chalenge” tatbikatına verilmiş geçikmeli bir cevap olduğunu düşünüyorum. Memlekette az da olsa iyi şeyler oluyor.

34-) Bir de siyasi liderlerin “sag-sol kavramları eskidi” şeklindeki beyanları, ekonomi politikten yoksun. Evet fetişleştirmek yersiz ama halen “emek-sermaye” çatışıyor...

35-) Teknoloji devrimi üretken işçi sınıfını küresel anlamda kent bedevisine dönüştürdü. Artık sistem “yiyip-içip yatan” bireyler istiyor. Küresel popülist dalganın besin kaynağı bu profil.

36-) Tam da emek siyasetini, anti-emperyalist hattı güçlendirmek gereken zaman. Bu tür söylemlere gerek yok.

37-) Haksız ve hukuksuz bir şekilde rehin alınışımın 9. ayı bitiyor. Yolladığınız kitap ve mektuplar olmasa halimiz duman. İyi ki varsınız zalım yoldaşlar..

38-) o halde kitaba ve mektuba devam. Adres: Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu, 9’no lu cezaevi c10 blok 67’no lu oda

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler