Türkiye, buz pateninde hedef büyüttü

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Kandemir, "Hedefimiz, bu sporun yaygınlaşmasını sağlamak, çocuklarımıza daha kaliteli eğitim sunabilmek" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 12:09
Abone Ol google-news

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, hedeflerinin buz pateni sporunun yaygınlaşmasını sağlamak, çocuklara daha kaliteli eğitim sunabilmek olduğunu belirterek, "Bu çağdaş sporların Türkiye'de artık ikinci sınıf değil de birinci sınıf olmasını, ülkemizin bu branşta başarı kazanmasını arzu ediyorum" dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de belirli branşlara daha çok ilgi gösterildiğini, diğer branşlar gibi buz pateni konusunda yeterli ilgiyi göremediklerini söyledi.

"Olimpizm ruhuna sahip olamamamızın en büyük nedeni, Türkiye'de çok az sayıda spor dalının seyirci tarafından benimsenmesidir" diyen Kandemir, buz pateni ve hokeyinin çağdaşlığın getirdiği sporlar olduğunu vurguladı.

Söz konusu spor dallarında dünyada müthiş seyirci potansiyeli olduğuna dikkati çeken Kandemir, "Ülkemizde ise yavaş yavaş oluyor. Dünya ile aramızda 100 yıl fark var. Uluslararası Paten Kurulu 1880 yılında, biz federasyon olarak 2005 yılında kurulduk. Aradaki fark çok fazla. Bu yüzden yarış içindeyiz" diye konuştu.

Kandemir, Türkiye tarihinde ilk kez kış olimpiyatlarına buz dansı branşında katılacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu, tabii inanılmaz büyük bir keyif. Demek ki şu oluyor. Biraz sabır gösterdiğimiz, yatırım yaptığımız zaman Türk genci de bu konuda bir şeyler yapabiliyor. Bu, benim umutlarımı çok fazla artırdı. Rusya'da düzenlenen şampiyonada hız pateninde çocuklarımız müthiş dereceler yaptı, maalesef elendiler ama olacak, inanıyorum. Çok başarılı olacak, daha iyi bir kadro çıkaracağız inşallah.

Çocuk, hangi santimetrekarede hangi hareketi yapacağını biliyor. İnanılmaz bir spor dalı. Yani buz pateni yapan bir çocuk, diğer çocuklara göre zekidir. Zaten zeka seviyesi düşük bir çocuk, buz pateni yapamaz. Mental, fiziksel ve konsantrasyon olarak çok güçlü olmak zorundasınız."

- "Türkiye'de yeterince yayılamadık"

Kandemir, buz pateninin Türkiye'de yeterince yayılamadığını kaydererek, sporun yaygınlaşması için tesislerin öncelik taşıdığını söyledi.

Milli eğitim ve spor politikalarının birbirini desteklemesi gerektiğini, aksi taktirde asla başarı kazanamayacaklarını savunan Kandemir, "Sınav maratonuna girdikleri zaman maalesef çocuklarımızı kaybediyoruz, en büyük sorunumuz bu. Federasyon olarak bu konuda destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Hedefimiz, bu sporun yaygınlaşmasını sağlamak, çocuklarımıza daha kaliteli eğitim sunabilmek" diyen Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, dünyanın en büyük güçlerinden biri olma yolunda ilerliyor, müthiş kalkınan bir ülke. Bu çağdaş sporların da Türkiye'de artık ikinci sınıf değil de birinci sınıf olmasını, ülkemizin bu branşta başarı kazanmasını arzu ediyorum çünkü bu spor dalları hakikaten çağdaşlığın kriteri. Golf, yüzme, atletizm gibi sporlar önemli. Bu sporları kazanmak zorundayız. Yoksa ata sporlarımızda zaten sıkıntı yok fakat sadece ata sporlarıyla bu işler yürümüyor.

Federasyon olarak ailelerimizin çocuklarını bu spora yönlendirmelerini istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler