Erdoğan: Kobani’yle Türkiye’nin ne alakası var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kobani’yle Türkiye’nin ne alakası var? Kobani’deki 200 bin kardeşimiz sığınmak istedi de içeri mi almadık?" diyerek yapılan eylemlere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 11.10.2014 - 12:55
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Güneysu'da babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşması:

"Bu istikrar birilerini rahatsız etti, ediyor. Türkiye’nin kalkınmasını hazmedemeyenler var. IMF’ye olan borcunu ödeyen bir Türkiye var. Üstelik IMF’ye borç verir hale gelen bir Türkiye var. Asılsız yersiz temelsiz gerekçe üretmeye başladılar. Gazetelerden internetten hangi akıl almaz iddialar varsa bunları boca etmeye başladılar. Algı operasyonlara, ameliyatlara giriştiler. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmak istediler olmadı. 17-25 aralık’ta milletimizin duvarına çarpıp yıkıldılar. Şimdi de Kobani diyerek Türkiye’deki güven ortamını hedef alıyorlar. Kobani’yle Türkiye’nin ne alakası var? İstanbul’un Ankara’nın ne alakası var? Siirt’in Diyarbakır’ın ne alakası var? Kobani’deki 200 bin kardeşimiz sığınmak istedi de içeri mi almadık? Daha ne istiyorsunuz ya?

AL BİRİNİ VUR DİĞERİNE

Ama Suriye Irak’a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, bir tanesi de diyecek ki sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım. Al birini vur diğerine, hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye bayrak diye devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler. Yahu 10 yıl önce şu Güneydoğu’da şöyle bir dolaşalım, bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Kars’ta Ağrı’da Muş’ta doğru dürüst havalimanı mı vardı? Hakkari’de havalimanı yapıyoruz, her gün müteahhidin iş makinalarını yakarlar. Tehdit ederler, durmadan müteahhit değiştiriliyor.

KÜRTLERE İHANET EDEN SİZSİNİZ

Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde.

Buradan ayrıca Güneysu ilçemizden Hopa’ya sesleniyorum. Gayet müsterih olun. Türkiye yağmacıların, Vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil. Bizim kadim bir medeniyetimiz, asırları devşirmiş bir devlet geleneğimiz var. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık ve o tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardık

Askerimiz polisimiz istihbaratımız ve yargı mensuplarımız hesap sormak için fedakarca çalışıyorlar. Bingöl’de polislerimize alçakça saldıranlar anında ölü olarak yakalandılar. Bayrağımıza saldıran hainler anında yakalandılar. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler